Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt. Wallet, bedreiging & key koersen

Tech Robert Kroes 21 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Het is weer lunchtijd, dus tijd om je op de hoogte te brengen van de live Bitcoin prijs, de prijzen van de top 25 crypto en de actuele Bitcoin ontwikkelingen. Vandaag een update over de MetaMask- en Noncustodial wallets, een Bitcoin bedreiging en key koersen om op te letten.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs stijgt in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.079,44 ($ 42,238,07). Dit is 1,02% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto stijgen. We zien we enige cryptomunten met verlies. Near Protocol (NEAR) levert momenteel met -5,37% het meeste in. De grootste winst van de dag tot nu toe is de Bitcoin. OP de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Maken noncustodial wallets een cryptoban onmogelijk?

We zagen gisteren dat de MetaMask wallet kwetsbaar is doordat deze online wallet zelf de cruciale seed-phrase op de iCloud van haar gebruiker opslaat. Daarmee is de wallet niet alleen vatbaar voor cybercriminelen, maar ook voor overheden die een verbod op crypto op willen leggen. Zij kunnen deze en andere online wallets blokkeren door de app-stores van partijen als Google en Apple te verbieden om crypto-apps op te nemen. Dit ligt anders met zogenoemde noncustodial wallets.

Hardware- en desktop wallets zijn namelijk onafhankelijk van een internetverbinding. Om deze in beslag te nemen of te blokkeren zou men dus fysiek langs de deuren moeten om deze onbruikbaar te maken. Dit is op grond van allerlei regelgeving, waaronder privacy-regelgeving geen realistisch scenario.

Daarnaast zullen er altijd landen zijn die belang hebben bij het gebruik van noncustodial wallets om bijvoorbeeld sancties te ontduiken.

Op basis hiervan stellen diverse ontwikkelaars dat een crypto- of Bitcoin ban onmogelijk is door deze noncustodial wallets.

BTC bedreigd? Koers naar $ 100,-?

John Hawkins, universitair hoofddocent aan de universiteit van Canberra slaat alarm. Anders dan veel andere experts denkt hij dat er gevaar dreigt voor het voortbestaan van de Bitcoin.

Hij wijt dit aan de wet van de remmende voorsprong. Waar andere cryptomunten allerlei toepassingen ontwikkelen die gericht zijn op de toekomst (zoals bijvoorbeeld het verwerken van smart contracts, dApps, Metaverse en DeFi) ziet hij de Bitcoin alleen de functie van een valuta vervullen. Hij denkt dan ook dat de populariteit van de Bitcoin af zal nemen en dat de leidende positie in de markt in de toekomst zal verdwijnen.

Gevraagd naar de waardeontwikkeling van de grootste cryptomunt ziet hij de waarde van de munt in 2025 dalen naar $ 5.000,- om in 2030 op $ 100,- te staan.

Bitcoin prijs op korte en lange termijn

De Bitcoin prijs ligt vooralsnog boven de $ 41.500,- en is daarmee bullish. Een eerdere aanval op de weerstand die wordt gevormd door het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen (op $ 42.159,-) mislukte, dus dat is nog steeds de eerste weerstand die belangrijk is voor BTC investeerders. Als deze horde genomen wordt is er ruimte voor prijsstijgingen naar de psychologische grens van $ 45.000,- en de bovenzijde van de oplopende Bollinger Bands op $ 47.780,-. Er is weinig ruimte voor een daling aangezien de onderkant van de bandbreedte rond $ 39.000,- ligt.

Op langere termijn is het vooruitzicht echter nog steeds bearish. Onderzoek onder experts (waar ook John Hawkins zijn waarschuwing liet horen) laat zien dat zij verwachten dat de prijs voor eind dit jaar op $ 65.185,- uit zal komen. Dit is 15% lager dan in januari, toen zij nog een slotkoers van $ 76.360 verwachtten.

Ook de verwachting voor de Bitcoin prijs per eind 2025 is meer bearish. In januari dacht men dat deze op $ 192.800,- zou liggen. Nu (in april) is de waarde in hun ogen 7% lager met een verwachting van $ 179.280,-.

Voor eind 2030 zijn zij wel meer bullish. Waar hun verwachting in januari op $ 406.400,- lag is deze nu 3,41% hoger met $ 420.240,-. Het hele onderzoek met toelichtingen en details kun je hier raadplegen.

Hoe dan ook is er de komende tijd genoeg actie te verwachten. Wij blijven uiteraard verslag doen van de ontwikkelingen in Bitcoin en andere crypto.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen