Bitcoin lunch: prijs Bitcoin en crypto stijgt hierdoor, verwachting en bodem

Tech Robert Kroes 31 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus voor ons tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto te bekijken. Daarna analyseren we waarom de BTC prijs blijft stijgen. Ook zien we welke bodemprijs experts voor BTC inschatten. Tot slot bekijken we de Bitcoin prijs verwachting.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen top 25 crypto stijgen sneller

Op dit moment noteert de live Bitcoin prijs EUR 29.426.90 ($ 31.580,58). Dit is 3,22% hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen en vaak nog sneller dan de Bitcoin. Afgezien van enkele stable coins en de reguliere Tron (TRX), Avalanche (AVAX) en Shiba Inu (SHIB), die respectievelijk 1,16%, 1,03 en 0,42% verliezen zien we alleen groene cijfers. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor Cardano (ADA) dat +27,32% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Stijging Bitcoin prijs te danken aan macro-economische factoren

Uiteraard is het interessant om te analyseren waarom de Bitcoin prijs zo snel stijgt. Als we die analyse maken zien we dat er vooral macro-economische factoren aan de prijsstijging ten grondslag liggen. Deze factoren zijn:

  • De aankondiging van China dat zij de Covid-19 maatregelen gaan versoepelen. Hierdoor komt de export weer op gang en dat is goed tegen de inflatie;
  • Steeds meer landen gebruiken de Bitcoin als alternatieve betaalvorm. Zo zien we in Argentinië dat de inflatie (58% in april) door veel Argentijnen wordt bestreden door hun fiat geld om te zetten in Bitcoin. Ook in Panama neemt de acceptatie van Bitcoin en andere crypto toe. Een van de grotere banken, de Towerbank laat via een uitgebreide campagne weten dat zij nu ook BTC en crypto aanbieden.
  • Het lightning netwerk van Bitcoin wordt steeds populairder. De positieve groeicijfers op bijna alle fronten zorgen voor enthousiasme.
  • HODLers (beleggers op lange termijn) kopen steeds meer Bitcoin en daarmee speculeren ze op toekomstige prijsstijgingen. Met name de groepen met minder dan 100 BTC en minder dan 10.000 BTC zijn kooplustig.

Wat is de bodemprijs van de BTC?

Bovenstaande factoren geven natuurlijk reden voor optimisme. De scenario’s van een koersdaling tot onder de $ 20.000,- en tot $ 10.000,- (zoals sommige analisten tijdens de crash voorspelden) kunnen daarmee even terug de kast in. De vraag is of deze scenario’s in de toekomst nog wel uit de kast komen.

Quantum-analist Ki Young Ju analyseerde namelijk het gedrag van institutionele beleggers. Zij kenmerken zich door een meer behoudende strategie. Een vergelijk op de Coinbase custody voor institutionele beleggers leert dat veel van hen in 2020 en 2021 zijn ingestapt bij een koers rond of onder de $ 20.000,-. Gezien de corporate beleggingsstrategieën (die vaak op langere termijn gericht zijn) is het volgens hem onwaarschijnlijk dat deze groep beleggers snel zal verkopen zolang de prijs boven de $ 20.000,- blijft. Daarmee stelt hij dat de BTC een bodemprijs van $ 20.000,- heeft.

Als dit klopt zou dit betekenen dat het bear-scenario bij een breuk onder de $ 29.000,- ineens een stuk minder zwart wordt als de maximale schade beperkt zou blijven tot $ 9.000,-. Ook zou dit een factor zijn om mee te nemen in technische analyses. In onderstaande Tweet zie je zijn analyse.

Zoals je in de commentaren kunt lezen zijn de reacties op zijn stelling wisselend. Aan de andere kant zagen we eerder wel dat institutionele partijen zoals MicroStrategy in problemen kunnen komen bij een BTC koers onder $ 20.000,-. Het is dus in hun belang om de koers inderdaad boven die grens te houden. De vraag is of zij zich daar op korte termijn het hoofd over moeten breken.

Dit is de Bitcoin prijs verwachting op korte termijn

Door de hiervoor besproken macro-economische factoren wordt de bull-rally namelijk ineens voorzien van structurele fundamenten. Dit maakt dat beleggers het scenario van een ‘relief rally’ iets kritischer gaan bekijken.

Doordat de koers boven de $ 31.500,- blijft zijn steeds meer analisten overtuigd van een bullish scenario. Zoals we gisteren zagen komt de bevestiging zodra de BTC koers door de $ 32.000,- breekt. In dat geval volgen we het bullish scenario uit onderstaande video.

Na het breken van de $ 32.000,- ligt dan een verdere koersstijging naar $ 36.000,- voor de hand. Positieve analisten kijken zelfs al verder naar een koersdoel van $ 38.000,-.

Het zijn dus weer spannende dagen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen