WANT Bitcoin Update: Bill Gates, Elon Musk en Amazon in crypto?

Tech Robert Kroes 19 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels naderen we het eind van de laatste handelsdag op de Europese financiële markten. Uiteraard leggen we de live prijs vast voor de Bitcoin en andere belangrijke cryptomunten. Daarnaast bekijken we de plannen van Bill Gates, Amazon en Elon Musk met crypto.

We beginnen zoals gebruikelijk met de laatste stand van zaken voor Bitcoin en andere cryptocurrency.

Bitcoin stijgt door in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een prijs van EUR 43.557,20 ($52.872,62) en dat is 1,76% hoger dan gisteren, al publiceerden we de Bitcoin-lunch toen iets eerder. De munt blijft daarmee op recordkoers. Ook in de rest van de cryptomarkt zien we veel positiviteit. BinanceCoin (BNB) stijgt met liefst 43,10% en verovert daarmee een plek in de top 3 cryptomunten. Ook andere cryptomunten zoals Tron (TRX), Nem (XEM) Iota (MIOTA) en OKB (OKB) schrijven hun winsten in dubbele cijfers. Toch zijn er niet alleen maar winnaars te noteren. Aave (AAVE) verliest op dit moment met 5,90% in 24 uur het meeste. Uiteraard kun je de live cryptokoersen ook het weekend 24/7 volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Wat verwachten we dit weekend van de Bitcoin?

Uiteraard moeten de Amerikaanse markten nog van start gaan voor de laatste dag van de week. Voor zover we nu in kunnen schatten kunnen we echter een positief weekend verwachten. Hierbij laten de technische analyses wel toenemende volatiliteit zien, maar dat lijkt geen beletsel om de recordrally voort te zetten. Uiteraard heb je ondanks dit goede nieuws liever de zekerheid om op het juiste moment in te grijpen. Dit terwijl je ook geen 24 uur per dag achter de monitor kunt zitten. In zo’n geval kan een trading bot een uitkomst zijn. Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven een achtergrondartikel over de trading bot.

Wat zijn Elon Musk, Amazon en Bill Gates van plan?

In een een-tweetje op Twitter heeft Elon Musk de cryptomarkt weer op hol gebracht. Hij chatte met CZ (kopman van Binance) over zijn plannen. Musk noteerde dat er wat hem betreft een MarsCoin moet komen. Of hij zich realiseerde dat er al een MarsCoin bestaat sinds 2014.

Na zijn tweet spoot de koers als een raket (ja, ja) omhoog om daarna weer snel te dalen. Nu bestaat er ook een Mars Network (MARS), de bezitters daar schijnen nu te helpen dat hij ook deze twee woorden achter elkaar gebruikt.

Een andere bekende entiteit met een oude cryptomunt is Amazon. Zij kwamen al in 2013 met de AmazonCoin. Hoewel het toen een soort kortingsmunt was, die je overigens nog steeds kunt kopen, lijkt men de activiteiten op cryptogebied uit te breiden, aldus een oplettende speurder in de personeelsadvertenties.

Gaat Bill Gates ook een eigen cryptomunt lanceren?

Eerder zij Bill Gates dat de Bitcoin geen waarde had. In een interview met CNBC liet hij zich deze keer opvallend veel genuanceerder uit. Hij gaf aan geen Bitcoin te hebben, maar ook niet ‘short’ te zijn (oftewel geen koersdaling te verwachten). Ook zag hij voordelen in digitale valuta. En toen kwam de verrassing…

Hij is met de Gates Foundation bezig om in ontwikkelingslanden een digitale betaalwijze met lage transactiekosten te implementeren. Uiteraard blijven we die ontwikkelingen volgen. Onderstaand zie je het interview met Bill Gates.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen