Clubhouse verdubbeld in aantal gebruikers, zoveel miljoen zijn er nu

Apps Jeroen Kraak 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Audio-app Clubhouse is ontzettend populair op dit moment. De groei van het aantal gebruikers gaat dan ook enorm hard.

Clubhouse is de hype van dit moment. Dat komt mede door exclusiviteit, want gebruiker worden is niet zo makkelijk. Je kunt alleen maar een account krijgen wanneer iemand je uitnodigt. Diegene die de invite verstuurt heeft er echter maar twee, waardoor het aantal nieuwe gebruikers gelimiteerd is. Toch weten veel mensen de weg naar het platform te vinden.

Clubhouse is één van de populairste apps van het moment, maar wat is het?

Een flinke groei voor Clubhouse

Analisten van App Annie hebben onderzoek gedaan naar het aantal download van de app. Volgens hen is het aantal gebruikers tussen 1 en 16 februari toegenomen van 3,5 miljoen naar 8,1 miljoen. Dat betekent dat het aantal gebruikers meer dan verdubbeld is.

Inmiddels weten steeds meer beroemdheden en bekende zakenmensen hun weg te vinden naar het platform. Zo vind je er onder andere Elon Musk en zie je in Nederland gebruikers als Ruud Gullit, Bas Smit en onze eigen review- en YouTube-ster Mark Hofman.

Zo werkt de app

Clubhouse is een social medium dat vooral draait om audio. Je kunt je interesses opgeven waarna je in verschillende categorieën kunt zoeken naar onderwerpen en personen die jij interessant vindt. Zo was er na de wedstrijd tussen Ajax en Lille een spontane nabeschouwing van Ruud Gullit, Jan van Halst, Patrick Kluivert en Denny Landzaat.

Als gebruiker kun je aansluiten bij zo’n gesprek en de moderator bepaalt of je iets kunt zeggen als je jouw hand opsteekt. In kleinere gesprekken is dat overigens geen probleem. Je kunt het zien als een live podcast en daarom heeft zeker potentie.

Toch zijn er nog wel wat problemen voor Clubhouse. Zo is het op dit moment alleen mogelijk om Clubhouse te installeren op iOS, omdat het nog niet beschikbaar is op Android. Daarnaast zijn er vragen over de servers van de app. Een deel zou gaan via China, waardoor er vragen zijn over privacy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!