Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Bitcoin update: Bitcoin & crypto stijgt. Deze koers is key, #30for30 bullish?

Inmiddels valt de nacht over Amerika, dus wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we welk koersniveau voor de Bitcoin cruciaal is om bullish te blijven. Tot slot bekijken we #30for30 challenge, die deze dinsdag bullish sentiment belooft.

Uiteraard bekijken we eerst de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt positief

Vandaag was de Amerikaanse markt rustiger dan anders omdat de financiële markten in Amerika gesloten waren in verband met Labor Day. Desalniettemin noteert de live Bitcoin prijs op het moment van schrijven momenteel EUR 43.816,28 ($ 52.050,27). Dit is 0,86% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting die we eerder vandaag presenteerden.

Ook de rest van de cryptomarkt is positief gestemd. Er zijn wel wat rode cijfers, waarbij Filecoin (FIL) met -8,14% het grootste verlies noteert. Het merendeel van de koersen is echter groen. Grootste stijger is Solana (SOL), dat + 18,36% in 24 uur noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Blijft de Bitcoin bullish? Deze koers is cruciaal

Vandaag was een extreem volatiele dag voor de Bitcoin. De koers brak al eerder uit boven $ 52.000,- maar viel daarna snel terug naar het steunniveau op $ 51.000,-. Dit zorgde ervoor dat er in 5 uur tijd voor $ 20 miljoen aan long posities werd geliquideerd. Op dit steunniveau veerde de koers weer op, zoals je aan de huidige Bitcoin prijs kunt zien.

Hierdoor zien we dat de Bitcoin vasthoudt aan haar uitbraak uit een 17-daagse consolidatie-periode. Op basis van diverse analyses biedt dit de gelegenheid om snel (binnen 12 uur) verder te stijgen. Een koersstijging van 13% richting $ 57.200,- is dan mogelijk.

Het is daarbij cruciaal dat de Bitcoin boven het steunniveau tussen $ 50.000,- en $ 51.000,- blijft. In een ander geval volgt er een scherpe correctie, waarbij men op basis van de Fibonacci-analyse rekening moet houden met een correctie richting $ 46.830,- of zelfs $ 42.500,-. Hoewel dit scenario aan zou sluiten bij eerdere voorspellingen is de verwachting dat dit morgen nog niet zal gebeuren.

Zorgt #30for30 challenge voor een bullish dinsdag?

Morgen is het een historische dag voor de Bitcoin. El Salvador zal dan als eerste land ter wereld de Bitcoin als officieel betaalmiddel in gebruik nemen. Iedere inwoner kan dan ook zijn wallet met voor $ 30,- aan starttegoed in Bitcoin gebruiken. Dit heeft op Reddit geleid tot een opmerkelijke oproep. In een Braziliaanse Reddit-groep met meer dan 3 miljoen leden werd een oproep gedaan om als support voor $ 30,- aan Bitcoin te kopen. Inmiddels gaat deze oproep ook rond op andere social media zoals Facebook en Twitter. Veel volgers reageren enthousiast en gaan meedoen.

Deze kapitaalinjectie kan dus het marktvolume met tientallen en wellicht meer dan 100 miljoen laten stijgen. Zo’n toenemende vraag kan zeker voor koersstijging zorgen. Dit temeer omdat El Salvador zelf ook investeert in Bitcoin. Zo kocht men vandaag nog 200 BTC. Ook kondigde men aan dat meer aankopen zullen volgen. Deze dinsdag kan dus best een bullish dag worden. We zijn benieuwd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!