Bitcoin update: prijs Bitcoin en crypto daalt door China en opties update

Tech Robert Kroes 25 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zit de week er ook in Amerika op. We bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Verder bekijken we hoe China vandaag de Bitcoin koers in de greep had en hoe erg dat is. Ook delen we een update over de opties die vandaag vervielen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt blijft negatief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.640,96 ($ 43.914,11). Dit is 3,93% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook de prijzen van de top 25 cryptomunten blijven, op een enkele uitzondering na, dalen. Grootste stijger is Terra (LUNA), dat +11,60% noteert. Grootste daler is Filecoin (FIL), dat een verlies van 13,36% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Vervaldag van de Bitcoin opties: update

Zoals we gisteravond al aangaven vervielen vanochtend om 10 uur Nederlandse tijd de maandopties voor de Bitcoin. In aanloop naar het moment van vervallen liep de Bitcoin koers op (4% hoger dan donderdagochtend), maar dat was niet genoeg om de Bitcoin boven de $ 46.000,- te tillen en daarmee is het vooruitzicht voor komende maand neutraal.

Later op de dag ging de Bitcoin prijs weer naar beneden. Voor de oorzaak daarvoor moeten we naar China kijken.

China bevestigt verbod op cryptotransacties en haalt teugels aan

Met veel tromgeroffel verschenen er in de loop van de dag berichten online dat China een ban op cryptohandel had afgekondigd. Dit leidde met name bij nieuwe investeerders tot paniekverkopen, maar de investeerders die al langer meelopen keken verbaasd op. China heeft namelijk al een cryptoverbod vanaf 2013. Hiermee was het dus vooral de verspreiding van desinformatie (FUD) die tot een verkoopgolf leidde. Feitelijk herhaalde China het eerder afgekondigde verbod en verscherpte zij op een aantal punten de regels. De originele verklaring van de Chinese overheid werd gedaan door een persbericht van de Chinese Centrale Bank, dat je hier kunt lezen. Kort gezegd komt de verklaring neer op deze vijf voorschriften:

  1. Men bevestigt dat het verboden is om Bitcoin en andere cryptomunten te minen en verklaart de mining industrie als ‘eliminated industry’.
  2. Men benoemt naast ‘crypto’ in het algemeen nu expliciet Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Tether (USDT) als verboden.
  3. Het was de eerste keer dat de Chinese Centrale bank een verbod op Bitcoin afkondigde, hiervoor waren het andere autoriteiten die minder hoog in aanzien staan.
  4. Chinese bedrijven zijn strafbaar en worden verantwoordelijk gehouden als zij met partijen samenwerken die op wat voor manier dan ook verbonden zijn aan crypto handel.
  5. Men waarschuwde de bevolking dat zij niet op bescherming hoeft te rekenen als zij verlies lijden door crypto tranacties.

Daarnaast deed men ook een oproep aan buitenlandse partijen om hun crypto-activiteiten en marketing in China te staken aangezien zijn illegale diensten aanbieden. Overigens hebben we voor deze opsomming een Engelse vertaling gebruikt.

Hoe schadelijk zijn de stappen van China voor de Bitcoin koers?

Zoals we zien hebben de stappen alleen invloed op China en zijn deze stappen al eerder aangekondigd. Gezien het handelen tegen de mining bedrijven is te verwachten dat China strenger zal toezien op handhaven. Vraag is wat dit voor de koers betekent.

Analisten verwachten weinig langdurig effect nadat de golf paniekverkopen van nieuwe beleggers gestopt is. Enerzijds omdat veel Chinezen naar verwachting met VPN actief zullen blijven (vandaar ook de oproep aan buitenlandse partijen), anderzijds omdat men naar het verleden kijkt.

In 2017 was er namelijk ook een grote aankondiging van een Chinese cryptoban en het resultaat stemde toen, zeker na een aantal maanden tot grote tevredenheid.

Uiteraard blijven wij volgen en verslaan of deze bevestiging van de ban op langere termijn ook een vermomde zegen voor de Bitcoin prijs zal zijn.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen