Bitcoin update: Prijs Bitcoin en crypto stijgt, spannende vrijdag voor BTC

Tech Robert Kroes 24 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals gebruikelijk maken we na het sluiten van de Amerikaanse markt de stand op van de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we het opvallende koersverloop van de Bitcoin van vandaag. Ook blikken we vooruit op morgen. Vrijdag belooft namelijk een spannende dag te worden voor de Bitcoin.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, cryptomarkt blijft positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.154,43  ($ 44.595,82). Dit is 3,44% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook de rest van de cryptomarkt is positief. We zien de live prijzen van de top 25 met uitzondering van de stable coins groen kleuren. Grootste stijger is Terra (LUNA), dat met 11,47% stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com zien we meer met dubbele cijfers stijgende koersen in het live overzicht met cryptoprijzen.

Opvallend koersverloop Bitcoin door goed en slecht nieuws

Aanvankelijk was er goed nieuws. Twitter bevestigde het nieuws dat wij eerder brachten. Er komt inderdaad een mogelijkheid om mensen een tip te geven in Bitcoin. Hierdoor steeg de koers snel richting $ 45.000,-. De doorbraak van deze sterke weerstand zou de bulls de overhand geven, maar zover kwam het niet.

De snelle stijging van de koers werd gestopt door een mededeling van de Chinese overheid. Zij waarschuwen locale overheden om zich voor te bereiden op een faillissement van bouwgigant Evergrande. In de komende weken moeten er twee grote aflossingen gedaan worden door de bouwreus. Als deze daar ook na een uitstel van 30 dagen niet in slaagt lijkt het einde daar.

De overheid heeft nu aangegeven dat men zich klaar moet maken voor een ‘storm’ en dat lokale partijen pas op het laatste moment in actie mogen komen. Daarmee lijkt de overheid bereid te zijn de bouwgigant om te laten vallen. Dit zorgde voor onrust en continuatie van de Bitcoin koers in plaats van verdere stijging.

Volatiliteit zorgt voor spannende vrijdag voor Bitcoin

Hierdoor ontstond er veel volatiliteit. Een kleine dip in de Bitcoin koers lijkt daarmee mogelijk, maar vlak onder $ 40.000,- liggen veel kopers op de kust, dus een koersval zoals eerder deze week wordt niet verwacht. Daarmee wordt de situatie interessant, want deze vrijdag vervallen de maandopties weer. Deze keer bedraagt het aantal te vervallen opties een kleine drie miljard aan waarde. Zoals bekend maakt de koers op het moment van verval veel uit voor de verwachting voor de komende maand.

De ogen zijn dan ook op de klok gericht. De opties vervallen om 8 uur ‘s ochtends UTC ( ‘s ochtends 10 uur Nederlandse tijd). Het aantal call opties ligt veel hoger dan het aantal bear-opties, maar deze zijn voornamelijk geplaatst voor een koers boven de $ 46.000,-. Als de koers daaronder ligt zullen alle call-opties daarboven vervallen en is er ineens een veel kleiner aandeel voor een neutrale-bull verwachting. Dit zijn de vooruitzichten bij de verschillende koersen:

  • Koers tussen $38.000 en $40.000: 3.390 calls vs. 8.695 puts. Het netto resultaat is dan $21 miljoen voor de put (bearish) instrumenten.
  • Koers tussen $40.000 en $46.000: Het netto resultaat houdt het evenwicht tussen bullish en bearish signalen.
  • Koers tussen $46.000 en $50.000: 11.820 calls vs. 3.050 puts. Het netto resultaat is $42 miljoen voor de call (bull) opties.
  • Koers boven $50.000: 16.370 calls vs. 1.400 puts. Netto resultaat is $75 miljoen voor de bullish call opties.

Daarmee lijkt het erop dat de overhand voor de calls (bulls) op voorhand te optimistisch is en we morgen een neutrale afwikkeling zullen zien. Het wordt dus een spannende vrijdag waar wij uiteraard verslag van doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!