Robert Kroes
Robert Kroes Tech 22 sep 2021

Crypto break: prijs Bitcoin en crypto schieten omhoog na 3 x goed nieuws

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. We bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Daar zien we een enorme stijging die te maken heeft met 3 goede nieuwsberichten. Die delen we na alle mindere berichten natuurlijk graag!

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt snel, prijzen top 25 cryptomunten nog sneller

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.091,91 ($ 43.507,51). Dit is 8,71% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de rest van de cryptomarkt is bijzonder positief gestemd. Dit zien we aan de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Deze zijn, afgezien van enkele stable coins, allemaal groen. Vele cryptomunten schrijven hun resultaat zelfs in dubbele cijfers. Grootste stijger is Terra (LUNA) met vlak daarachter Cosmos (ATOM). Zij noteren respectievelijk 36,50% en 35,12% winst op het moment van schrijven. Er zijn op het moment van schrijven veel meer dubbele cijfers te zien als je op de website van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen bekijkt.

Amerikaanse FED trapt goed nieuws show voor Bitcoin en crypto af

Zoals gezegd is goed nieuws de oorzaak van de snelle omslag op de cryptomarkt. Wij zetten de drie nieuwsberichten van vandaag op een rij. De FED speelt daarbij de grootste rol. Zij maakten bekend dat zij de basisrente ongewijzigd rond nul laten. Daarmee loopt de inflatie sterker op dan gepland en inflatie is goed nieuws voor de Bitcoin omdat dan de functie van ‘veilige haven’ weer belangrijker wordt. Ook maakte de FED bekend dat zij haar steunprogramma, het opkopen van waardepapier (nog) niet gaat afbouwen. Als men dit van plan is zal dit op zijn vroegst in 2022 zijn. Hiermee is het rendement voor investeerders niet interessant en draaien zij naar andere investeringen zoals de Bitcoin.

Evergrande lijkt gered van bankroet

Het tweede goede nieuws kwam uit China. Daar maakte de Evergrande group bekend dat zij financiële afspraken heeft gemaakt om een direct bankroet af te wenden. Ook heeft de Chinese overheid  een waarde van 14 miljard dollar in het bankwezen gepompt om verdere crisissfeer te voorkomen. Hoewel de problemen bij Evergrande daarmee nog niet opgelost zijn is er wel veel angst uit de financiële markten en daar profiteren allerlei beleggingen, dus ook Bitcoin en cryptomunten van.

Smart contracten op de Bitcoin?

Het laatste goede nieuws was inhoudelijk. Waar Ethereum (ETH) en Ethereum killers zoals Cardano (ADA) al druk bezig zijn met smart contracts leek de Bitcoin blockchain hier nog niet te zeer mee bezig. Daar speelt Internet Computer (ICP) handig op in door een toepassing te ontwikkelen waarmee smart contracten op de Bitcoin kunnen functioneren. De echte techniekliefhebbers kunnen de uitleg hier nalezen. De markt reageert positief, want op het moment van schrijven noteert Internet Computer (ICP) prijs een dagwinst van  15,63%.

Dit klinkt natuurlijk allemaal goed. Daarom blijven we de ontwikkelingen nauwgezet volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto break: prijs Bitcoin en crypto schieten omhoog na 3 x goed nieuws
Sluiten