Fan van de Nintendo Switch? Dan wordt het een korte nacht

Games Jelle van Es 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch heeft een mooi jaar tot nu toe. Toch wachten we nog even op het echte vuurwerk. Dat zou de komende weken en maanden moeten gaan losbarsten. Mocht je willen weten wat er allemaal gaat komen, dan hebben we goed nieuws.

Nintendo heeft via een persbericht laten weten dat het vannacht een nieuwe Nintendo Direct gaat uitzenden. Daarbij gaat de focus liggen op de Nintendo Switch-games die deze winter uitkomen. Wij blikken alvast vooruit.

De Nintendo Switch-games voor tijdens de Nintendo Direct

Want als we het hebben over de games die deze winter op de Nintendo Switch uitkomen, dan weten we al een beetje welke games in de spotlight gaan staan tijdens deze nieuwe Nintendo Direct. De grootste game die op dit moment op de planning staat voor dit najaar is zonder twijfel Metroid Dread. Deze nieuwe 2D-achtige Metroid-game staat gepland voor 8 oktober. Hij komt dan tegelijkertijd uit met het nieuwe OLED-model, waar waarschijnlijk ook wel wat aandacht naar uit gaat.

Metroid Dread Nintendo Switch
Metroid Dread (Afbeelding: Nintendo)

Een paar weken daarna krijgen we Mario Party Superstars op de Nintendo Switch. Het is een game die gaat werken met verschillende minigames uit de voorgaande games. Op die manier moet het dus een feest van herkenning worden. Ben je liever iemand die op zoek is naar een groots avontuur, dan moet je Shin Megami Tensei 5 in de gaten houden. De RPG heeft al veel aandacht gekregen tijdens verschillende afleveringen Nintendo Direct. Hij komt op 12 november uit en komt dus waarschijnlijk langs. Ook verwachten we dat de Game & Watch: The Legend of Zelda genoemd wordt. Deze nieuwe handheld komt ook op 12 november uit. Of we daarnaast ook nog iets gaan zien van Pokemon Brilliant Diamond en Pokemon Shining Pearl, dat is nog de vraag. De game komt op 19 november uit, maar heeft al veel aandacht gekregen. Op 3 december verschijnt met Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp de laatste interessante game van dit jaar op de Switch. Ook die verwachten we te zien.

Begin 2022

Omdat deze Nintendo Direct aandacht heeft voor de games die in de winter uitkomen. Als je dat doortrekt naar 2022, dan is het mogelijk dat we ook nog games als Pokemon Legends Arceus en Lego Star Wars: The Skywalker Saga gaan zien. En uiteraard hopen we ook nog op een paar nieuwe aankondigingen voor de Nintendo Switch. Heb je hem nog niet? Dan kun je hem nu scoren met een flinke korting.

De beste Nintendo Switch Games – september 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen