Bitcoin update: prijs BTC & crypto bull. Goed nieuws, oorlog + verwachting

Tech Robert Kroes 2 mrt 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna bekijken we goed nieuws voor de Bitcoin, zien we hoe Anonymous BTC gebruikt in de oorlog tegen Rusland en bekijken we de verwachting voor de Bitcoin koers.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 cryptomunten blijven bullish

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.355,13 ($ 44.131,94). Dit is 2,54% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

Hiermee zien we dat de enorme prijsstijgingen voorbij zijn en dat de markt zich in rustiger tempo bullish ontwikkelt. Dat zelfde beeld zien we bij de top 25 cryptomunten. Op een enkele uitzondering na zien we ook daar alleen positieve resultaten over de afgelopen 24 uur. Naast de stable coins noteert alleen Solana (SOL) een verlies, maar met 0,88% is dat niet schokkend. De grootste winst van de dag is voor Near (NEAR), dat met + 23,27% de enige cryptomunt uit de top 25 is die de winst vandaag in dubbele cijfers kan schrijven. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Goed nieuws voor de Bitcoin

Naast de ontwikkelingen in Rusland, waarover zo meer, was er meer goed nieuws voor de Bitcoin. Zo maakte men in Europa bekend dat men niet langer een Bitcoin ban overweegt. Men stelt zelfs dat er sprake is geweest van een misverstand en dat een Europese BTC-ban nooit overwogen is.

Ook onthulde Ryan Petersen dat het bedrijf waar hij CEO van is, Flexport, Bitcoin op de balans heeft. Het bedrijf uit Californië is een grote speler in de logistieke wereld en maakte bekend dat men voor meer dan 1,6 miljard dollar beschikbaar heeft voor verdere groei. Op een Twitter-vraag hoeveel daarvan Bitcoin is antwoordde hij dat het exacte percentage niet onthuld wordt, maar dat het geen 0 is. Hiermee is er weer een grote institutionele belegger die zich in Bitcoin begeeft en dat is een bullish signaal.

Ook qua technische analyses was er goed nieuws. Het lijkt er namelijk sterk op dat veel investeerders die koersverlies noteerden al voor de crash van vorige week zijn uitgestapt. Dit is te zien aan het feit dat er tijdens de crash toen de oorlog in Rusland uitbrak nauwelijks méér bezitters met verlies werden geregistreerd door on-chain metrics. Als deze aanname door de tijd bevestigd wordt ligt hier een basis voor een langduriger bull rally.

Hackerscollectief Anonymous met BTC in oorlog tegen Rusland

Het fameuze hackerscollectief Anonymous strijdt in de oorlog tussen Rusland en de Oekraïne voor de Oekraïense zaak. Daarbij maken zij handig gebruik van de Bitcoin. Zo bieden zij Russische soldaten meer dan $ 52.000,- in BTC voor iedere tank die zij overdragen. Door het zwaaien van een witte vlag en het paswoord ‘million’ te gebruiken claimt Anonymous hen te herkennen.

Ook hier is er sprake van een oorlog, want tegenover Anonymous staan de hackerscollectieven Ryuk en Conti die beide onderdeel uit zouden maken van een hackersorganisatie met de naam Wizard Spider. Zij zijn wereldleider op het gebied van ransomware en kwaadaardige hacks. Zo gaat men volgens onderzoekers schuil achter meer dan 1/3 van de wereldwijde ransomware aanvallen en legde zij recentelijk energievoorzieningen in Australië plat.

Ook hier speelt de Bitcoin een grote rol. Voor haar acties claimt Anonymous namelijk in totaal al meer dan 10 miljoen dollar gestolen te hebben van zo’n 300 Russische doelen. Door de vele ransomware-attacks van de afgelopen jaren schijnt de oorlogskas van Conti’s grootste wallet alleen al 65.500 BTC te bevatten en dat is zo’n 2,8 miljard dollar.

De Bitcoin verwachting blijft positief, koersdoel boven $ 50.000,-

Uiteraard kunnen de gebeurtenissen rondom de oorlog in de Oekraïne op ieder moment zorgen voor een ander sentiment op de cryptomarkt, maar voor zover we nu kunnen zien zorgt de opmars van de Bitcoin en het afvlakken van de rally voor een bullish fundament op korte termijn. De koers van de Bitcoin is nu boven de Ichimoku Cloud. Sterker nog, analisten zien een ideale Ichimoku bullish break-out. Dit biedt ruimte voor forse groei. Het volgende koersdoel ligt dan ook op $ 59.000,- en dat komt overeen met het 161,8% Fibonacci niveau. De hele analyse met grafieken kun je hier bekijken.

Uiteraard is er altijd sprake van 2 kanten aan de medaille en ligt er natuurlijk ook een koersdaling in het verschiet. Volgens dezelfde analyse hoeven we daar pas rekening mee te houden als de Bitcoin onder de $ 37.000,- komt en daar lijkt het vooralsnog niet op.

Hoe lang de bullish scenario’s blijven is uiteraard de vraag. Analysebedrijf Fundstrat heeft ondanks de positieve ontwikkelingen van de afgelopen dagen voor de komende drie maanden nog steeds een negatieve verwachting gecommuniceerd naar haar investeerders. De vraag zal dan ook waarschijnlijk zijn wat er na de $ 59.000,- gaat gebeuren, al blijft de markt bijzonder volatiel en daarmee gevoelig voor wisseling van het sentiment.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin (BTC). Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen