Bitcoin update: stijgt prijs Bitcoin naar $ 157.000? Microsoft achterna?

Tech Robert Kroes 12 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse markt gesloten. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Ook bekijken we hoe de Bitcoin snel naar $ 157.000,- kan stijgen. Tot slot zien we waarom cryptoveteraan Peter Brandt denkt dat Bitcoin Microsoft achterna gaat.

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt door in crypto rally

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 39.398,03 ($ 46.175,00). Dit is 0,76% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook fors hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van maandagavond.

Desondanks is het vandaag vooral de dag van de altcoins. De prijzen van de top 25 cryptomunten stijgen namelijk in veel gevallen sneller dan die van de Bitcoin. Grootste stijger is Ripple (XRP), dat 18,04% in waarde stijgt. Op de site van Tradeincrypto.com zien we hoe meer prijzen met dubbele cijfers stijgen als we de live cryptoprijzen bekijken.

Stijgt de Bitcoin door naar $ 157.000,-? Het kan…

Nu de Bitcoin prijs weer in de lift zit wagen steeds meer analisten zich aan analyses van toekomstige prijzen. Een van de indicatoren die daarbij een rol speelt is de zogenoemde Hash Ribbon indicator. Deze indicator is ontwikkeld door Bitcoin bull Charles Edwards en geeft voor de lange termijn een signaal wanneer het profijtelijk kan zijn om Bitcoin te kopen voor rendement op lange termijn.

Op dit moment geeft de indicator een blauw signaal en dat is een koopsignaal. Wanneer de de markt zich net zo gedraagt als in voorgaande jaren kunnen we daarmee op lange termijn een Bitcoin koers van $ 157.000,- verwachten. Deze analyse wordt ondersteund door andere indicatoren. Voorlopig zijn de ogen echter gericht op de volgende stevige weerstand van $ 50.000,-.

Peter Brandt verwacht dat koers BTC Microsoft achterna gaat

Trading legende Peter Brandt is van mening dat veel mensen zich onnodig druk maken over de volatiliteit van de Bitcoin koers tussen het hoogtepunt in april en de huidige situatie. Hij attendeert de cryptogemeenschap erop dat men bij Microsoft tussen 2007 en 2013 heel erg bezig was met de volatiliteit in de koers tussen $ 12,- en $ 27,-, terwijl daarna de echte groei pas begon. Vergeleken bij de hoogste koers, die op 29 juli j.l. genoteerd werd met $ 289,67 bleek dat een storm in een glas water. Hij laat zien hoe dit voor cryptomunten zoals Cardano (ADA), Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) 00k op kan gaan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen