Crypto update: prijs Bitcoin & crypto stijgt na goed nieuws, liegt Tether?

Tech Robert Kroes 9 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de eerste handelsdag van de week ook in Amerika voorbij. Wij leggen uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 crypto munten vast. Daarnaast zien we welk goed Amerikaans nieuws de prijzen opdrijft en bekijken we of Tether (USDT) haar kopers voorliegt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, veel crypto munten stijgen harder

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 38.440,07 ($ 45.162,01). Dit is 2,68% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan toen wij ons artikel over investeringstips in cryptomunten publiceerden.

Daarmee houdt de Bitcoin gelijke tred met de positieve sfeer die we op de hele cryptomarkt zien. Afgezien van de Tether (USDT) noteren alle top 25 cryptomunten een positief 24-uurs resultaat. Sterker nog, veel cryptomunten stijgen sneller dan de Bitcoin. Grootste stijger is wederom InternetComputer (ICP), dat in 24 uur 10,52% in waarde stijgt en dit is in lijn met onze crypto koersverwachting die we vanmorgen publiceerden. Uiteraard kun je op de website van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Goed nieuws uit Amerika zorgt voor positieve crypto markt

Het positieve sentiment is vooral te danken aan de overeenstemming die in de Amerikaanse senaat bereikt werd over een nieuwe cryptowet. Daarmee is de cryptowet nog lang niet ingevoerd. Zo maakt de wet die nu op tafel ligt onderdeel uit van de te komen ‘infrastructure bill’ en moet na akkoord van de Senaat (dat woensdag verwacht wordt) ook het huis van afgevaardigden nog akkoord geven.

In de cryptomarkt wordt deze stap toch als positief gezien. De reden hiervoor is dat het amendement dat in de Senaat tot overeenstemming leidde duidelijk maakt wie er voor belastingredenen gezien worden als broker in de zin van de wet. Daarover is nu duidelijkheid geschapen. Het blijkt bovendien dat de groepen die als broker aan te duiden zijn veel kleiner zijn dan gevreesd. Men zag dan ook direct verschuivingen in de technische analyses. Mensen met short-posities (die speculeren op prijsdaling) maakten ruimte. De ‘long’ posities werden sterker.

Liegt Tether (USDT) tegen haar klanten?

Ook het feit dat cryptomunt Tether (USDT) als enige een negatief resultaat neerzet valt objectief te verklaren. Tether (USDT) is namelijk ooit opgezet als een stable coin die gekoppeld was aan de dollar. Daarmee zou er dus voor iedere verkochte Tether een dollar in kas moeten zijn. Dit blijkt al langer niet waar. Er is wel dekking voor iedere Tether, maar die bestaat nauwelijks uit dollars, maar allerlei andere assets. Dit leidde al eerder tot veel negatieve publiciteit en juridische problemen. Een van de zaken die men nu inzet is het laten uitvoeren van onafhankelijke audits.

Vandaag kwam er een nieuw accountantsrapport uit over de dekkingsgraad per 30 juni 2021. Hieruit blijkt dat slechts 10% van de hoeveelheid uitstaande Tether (USDT) wordt gedekt door Amerikaanse dollars. Er zijn daarnaast veel andere zekerheden om de waarde van de munt te dekken.

Uiteraard leidt dit weer tot veel kritiek, al is de situatie beter dan in het voorlaatste rapport toen bleek dat maar 3% van de Tether (USDT) gedekt werd door Amerikaanse dollars. Daarnaast concludeert de accountant in haar onafhankelijke rapport dat de gezamenlijke waarde van al deze assets hoger is dan die van de ‘liabilities’ (oftewel uitstaande munten). Toch is er eigenlijk sprake van het verkeerd voorlichten van (potentiële) kopers. Zij gaan immers uit van dekking door de dollar. De koers van de dollar kunnen zij makkelijk volgen en zou voor zekerheid in de portefeuille moeten zorgen. Dat ligt natuurlijk in de huidige situatie met een mix van assets anders. We zijn dan ook benieuwd hoe de markt verder op deze crypto zal reageren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen