Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 17 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Bloederige Netflix-horror die je niet mag missen pakt indrukwekkend record

Heb je zin om een avondje te griezelen met een bloederige horror? Dan moet je zeker deze titel kijken die een record op Netflix heeft gepakt.

We schreven eerder al over Blood Red Sky (niet te verwarren met Sky Rojo). Deze horror van Duitse makerij weet de internationale populariteitslijstjes te halen. Nu heeft het ook een record in handen.

Dit is Blood Red Sky

De Netflix original Blood Red Sky heeft niet een heel moeilijk verhaal. Het gaat simpel gezegd over vampieren in een vliegtuig. Nadja en haar jonge zoon gaan per vliegtuig van Duitsland naar New York. Dat heeft een bijzondere reden. De vrouw lijdt namelijk aan vampirisme en in de Verenigde Staten woont een dokter die dat kan genezen. Laat nu tijdens hun vlucht juist hun vliegtuig gekaapt worden door terrorisme. Haar vampierkrachten komen echter prima van pas om haar zoon te beschermen.

De Netflix original is als het ware een combinatie tussen Die Hard 2 en Snakes on a Plane. Verwacht dan ook een combinatie van horror, bloed en keiharde actie. De film is met een IMDb-score van een 6,1 en een Metascore van 43 niet heel kwalitatief hoogstaand. Vermakelijk is het zeker wel.

Een nieuw record op Netflix

Door deze vermakelijkheid heeft de film een record te pakken. In de eerste maand van de release is de titel ruim 50 miljoen bekeken. Dat lijkt niet veel, maar is wel degelijk bijzonder. Het is daarmee de best bekeken Duitse productie op Netflix. Het scoort daarmee dus beter dan Barbarians, Dark en How to Sell Drugs Online (Fast). Bovendien zou ruim 90 procent van de kijkers de Netflix-horror ook van begin tot eind hebben uitgekeken.

Is deze film niet echt jouw type horror? Dan staan er natuurlijk ook nog een hoop andere griezelseries- en films op Netflix. Bovendien werkt de streamingdienst ook aan een nieuwe titel die jouw nieuwe favoriet moet worden. Daarover lees je hier meer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!