Sensationele serie geeft fans Breaking Bad en Better Call Saul precies wat ze willen

Films & Series Sam Dille 19 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Giancarlo Esposito’s vertolking van Gustavo Fring is een van de vele redenen waarom Breaking Bad en Better Call Saul zo iconisch zijn. Veel kijkers vonden zijn personage geweldig en hoopten op een spin-off met Gustavo Fring als hoofdrolspeler.

Vince Gilligan, de bedenker van Breaking Bad, lijkt niet geïnteresseerd om de franchise opnieuw uit te breiden. Toch is er hoop voor fans. In 2024 komt er een nieuwe serie op de Amerikaanse tv-zender AMC mét Esposito in de hoofdrol.

Fan van Breaking Bad en Better Call Saul? Dan is deze serie iets voor jou!

De nieuwe serie krijgt de naam Parish. Esposito speelt de rol van Gray Parish, een familieman uit New Orleans die een luxe autoservice runt. Nadat zijn zoon gewelddadig is vermoord en zijn bedrijf failliet is gegaan, komt Gray een oude bekende tegen. Die brengt hem terug naar zijn oude gewoontes. En dat zorgt ervoor dat hij in de clinch raakt met een gevaarlijke bende.

De Breaking Bad-achtige serie is opgenomen op locatie in New Orleans en is gebaseerd op de populaire Britse tv-show The Driver. Naast Esposito speelt Bradley Whitford ook mee in Parish. Hij vertolkt het personage Anton. Anton is een slimme en charmante man, die de baas is van een criminele organisatie.

Wanneer Parish in première gaat is nog niet bekend. Het enige wat we weten, is dat de serie ergens in 2024 zal verschijnen. De serie, die veel weg heeft van Breaking Bad en Better Call Saul, zal eerst alleen te zien zijn op de Amerikaanse zender AMC. Hopelijk kunnen we niet lang daarna ook in Nederland van de serie genieten.

Bekijk hieronder de eerste beelden van Parish:

De succesvolle serie was eerst een flop

De Breaking Bad-franchise is enorm populair. Maar dat was niet altijd zo. De show had de eerste jaren namelijk tegenvallende kijkcijfers. Vince Gilligan was er zelfs niet zeker van of de serie een tweede seizoen zou krijgen.

Het succes liet even op zich wachten. Pas na drie seizoenen wist Breaking Bad door te breken voor het grote publiek. Ook met dank aan Netflix, waar de afleveringen ook op te zien zijn. De kijkcijfers stegen en wisten in 2013 zelfs records te breken in de Verenigde Staten.

Parish is trouwens niet de enige nieuwe serie die veel lijkt op Breaking Bad en Better Call Saul. Vince Gilligan himself is bezig met een nieuwe sci-fi-serie, die veel overeenkomsten heeft met beide series. We vertellen het je allemaal in onderstaand artikel:

Apple TV+ tilt Breaking Bad naar de ruimte met gloednieuwe serie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen