Als het aan deze series ligt wordt 2024 een fantastisch jaar voor de buis

Films & Series Rik Claessen 31 dec 2023
Leestijd: 5 minuten

Er zijn genoeg series aangekondigd voor 2024 om ook in het nieuwe jaar al je bingebehoeften te vervullen. Deze series mag je volgens ons niet missen.

We moeten nog even bijkomen van de geweldige series van dit jaar, zoals Beef, The Bear seizoen 2 of het fantastische Succesion. Om nog maar te zwijgen over de impact die The Last of Us op ons achterliet.

Veel tijd om bij te komen hebben we niet, want het nieuwe jaar brengt een heleboel nieuwe series. Zet ‘meer bingen’ maar vast bij je goede voornemens voor komend jaar. Naar deze nieuwe series kijken we het meest uit in 2024.

Op deze series kunnen we niet wachten in 2024

Masters of the Air

26 januari op Apple+

Fans van Band of Brothers en The Pacific opgelet! Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman steken de koppen weer bij elkaar om een nieuwe meesterlijke mini-serie te maken.

Waar Band of Brothers de paratroopers van Easy Company volgde en The Pacific je meenam naar het conflict in de stille oceaan, krijg je bij Masters of the Air de oorlog vanaf een nieuwe hoogte te zien. De miniserie volgt het verhaal van de mannen uit het 100th Bomb Group die met hun B-17 vliegtuigen msisies uitvoeren boven Nazigebied.

Als de serie ook maar een beetje lijkt op Band of Brothers of The Pacific dan staat ons een rauwe, emotionele en indrukwekkende serie te wachten.

The Regime

3 maart op HBO

Veel details over deze serie hebben we nog niet. Het script is geschreven door Will Tracy, het genie dat ons The Menu en Succesion bracht. En laat dat script nou ook nog eens gespeeld worden door Kate Winslet en een topserie is nagenoeg gegarandeerd.

The Regime geeft een kijkje binnen de muren van een modern Europees regime waar Winslet aan het hoofd staat. Hoe het verhaal zich zal ontplooien is nog niet duidelijk. De combinatie van topacteurs als Winslet en Hugh Grant, aangevuld met de genialiteit van Will Tracy, geeft ons hoge verwachtingen van The Regime.

3 Body Problem

21 maart op Netflix

Dit wordt misschien wel de vetste, uitgebreidste science-fictionserie van 2024. 3 Body Problem is gebaseerd op een gelijknamige roman uit 2008. De verfilming van het verhaal is onder de hoede van niemand minder dan David Benniof en D.B. Weiss. Je kent die twee wellicht van een serie genaamd Game of Thrones.

Het verhaal van 3 Body Problem neemt ons mee door een mega tijdspanne, van de Chinese revolutie tot een mysterieuze toekomst waarin bekende topwetenschappers massaal zelfmoord plegen. Het wordt een ware intergalactische thriller-serie met een heleboel world-building. Met Benniof en Weiss aan het roer is het mogelijk dat het net zo goed als, dan wel niet beter dan, Game of Thrones wordt.

Fallout

12 april op Prime Video

Nu verfilming van games steeds succesvoller worden, zoals The Last of Us en The Super Mario Bros. Movie, ligt een verfilming van Fallout voor de hand. Dat is dan ook precies wat Prime Video ons volgend jaar gaat geven.

De serie wordt gemaakt door Jonathan Nolan en Lisa Joy. Die twee werkten eerder aan Westworld, dus ze hebben al ervaring met een post-apocalyptische setting. Zoals het er nu naar uitziet, brengt Fallout al het fantastische uit de gelijknamige games naar het witte doek. Een optimistische vault-dweller, ghouls, the Brotherhood of Steel en een heleboel radiatie. Leg die geigerteller maar vast klaar!

House of the Dragon seizoen 2

In de zomer op HBO

Het vervolg op House of the Dragon gaat direct verder waar seizoen 1 stopte. En dat betekent conflict, na conflict, hier en daar wat draken, en nog eens conflicten.

Regisseur House of the Dragon stelt fans al een klein beetje teleur

Deze Game of Thrones-prequel bewees al een groot succes te zijn met zijn eerste seizoen. House of the Dragon seizoen 2 brengt ons eindelijk verder in de wereld van Westeros. We fantaseren al uitbundig over de geweldige actiescènes, intrige en een heleboel drakengeweld. En met een oorlog tussen House Targaryen en House Hightower op de loer, belooft dit nieuwe seizoen een knaller te worden.

Netflix-concurrent HBO Max kijkt naar opmerkelijke overname
(Afbeelding: HBO Max)

Agatha: Darkhold Diaries

In de herfst op Disney+

“It was Agatha all along!” We weten het moment nog goed toen de allereerste Marvel-serie op Disney+ ons zo’n grote plottwist gaf. Daarmee was het logisch dat deze WandaVision-schurk haar eigen verhaal zou krijgen.

Hoe het verhaal over Agatha Harkness eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Zo zou het direct na de gebeurtenissen van WandaVision verder kunnen gaan of juist een grote tijdsprong maken. De naam van de serie staat trouwens ook nog niet vast. Deze veranderde al van Agatha: House of Harkness, naar Coven of Chaos en nu dus Agatha: Darkhold Diaries. Hoe de serie ook mag heten, wij kunnen niet wachten om meer van dit personage te zien.

Deze nieuwe Star Wars en Marvel-series zie je in 2024 op Disney+
(Afbeelding: Disney)

The Penguin

Ergens in 2024 op HBO

Een releasedate voor deze origin-story van de iconische Batman-schurk is nog niet bekend. Wel weten we dat Colin Farell de mollige misdaadbaas gaat spelen. Eerder zagen we hem al in The Batman met Robert Pattinson in de hoofdrol. Daar gaf Farell ons de kriebels, en daarom zijn we heel benieuwd hoe hij dit gaat doet in zijn eigen spin-offserie.

Het verhaal zal direct verder gaan waar The Batman stopte en volgt hoe Penguin verder aan de macht komt. Als de serie dezelfde duistere sfeer met zich meebrengt als de film waarin Colin Farell eerder de schurk speelde, dan zit het wel goed qua bingewatch-waarde.

Zoals je ziet wordt 2024 een erg slecht jaar voor de mensen die juist minder series willen kijken. Het aanbod ziet er geweldig uit en wij kunnen niet wachten!

Netflix, Disney+ en HBO Max veranderen flink in 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen