Breaking Bad-ster krijgt zijn laagste Rotten Tomatoes-score tot nu toe

Films & Series Lucas van de Wetering 5 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De Breaking Bad-acteur Giancarlo Esposito speelt in de nieuwe serie Parish, die de laagste Rotten Tomatoes-score van zijn carrière heeft.

De Amerikaanse acteur Giancarlo Esposito is vooral bekend door zijn rol in Breaking Bad. Hier speelt hij het intimiderende karakter Gus Fring, deze rol pakte hij opnieuw op in Better Call Saul. Ook kennen veel mensen de acteur uit Star Wars’ The Mandalorian, hier speelt hij de empire-aanhanger Moff Gideon.

Recent is de nieuwste serie uitgekomen met Giancarlo Esposito, genaamd Parish. Maar deze serie wordt door critici op Rotten Tomatoes wat minder goed beoordeeld dan hit-series zoals Breaking Bad en The Mandalorian. Sterker nog, Parish is de slechtst beoordeelde serie uit Esposito’s carrière.

Parish vergeleken met Breaking Bad

Parish is een Amerikaanse misdaad- en dramaserie gebaseerd op de BBC One-productie The Driver. De serie volgt het verhaal van Gray Parish, een goede man met een moeilijk verleden die zijn criminele leven achterliet om voor zijn familie te gaan zorgen. Maar hij valt terug in zijn oude gewoontes wanneer zijn zoon op brute wijze vermoord wordt.

Op veel verschillende punten lijken Parish en Breaking Bad wel op elkaar, vooral doordat het alle twee misdaaddrama’s zijn waar Giancarlo Esposito een crimelord speelt. Maar als we de critici moeten geloven, is Parish lang niet zo goed als Breaking Bad. Dit wordt duidelijk in de Rotten Tomatoes-score.

Rotten Tomatoes reviews

Op de bekende filmreview-website Rotten Tomatoes krijgt Esposito’s Parish slechts een score van 28% van critici, dit is veel slechter dan de series waar de acteur normaal in speelt. Voor de vergelijking heeft Breaking Bad bijvoorbeeld een Rotten Tomatoes-score van 96%. Wel iets meer dan een klein verschil dus.

Toch lijkt het reguliere publiek de serie veel beter te vinden dan de critici. Waar Parish slechts een 28% score krijgt van critici, zit de publieksscore op een prima 88 procent. Dit is nog steeds niet zo hoog als series zoals Breaking Bad of Better Call Saul, maar het is zeker beter dan de critici-score.

Of je de critici of het thuispubliek wil geloven, is een beslissing die mensen zelf mogen maken. Maar als je Breaking Bad of Better Call Saul leuke series vond, kun je Parish altijd een kans geven. Hoe slecht kan een serie zijn met Giancarlo Esposito in de hoofdrol?

Brengt Spider-Man 4 de Tobey Maguire-droom tot leven of blijft het dromen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen