Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste horrorseries op Netflix

Films & Series Rik Claessen 25 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Als Netflix de laatste tijd iets goed doet, dan is het wel horrorseries maken. Volgens Rotten Tomatoes mag je deze series niet missen.

Als je aan horror denkt, dan zal je waarschijnlijk eerder denken aan horrorfilms dan aan horrorseries. Niet zo gek. Lange tijd waren horrorfilms dé vaste prik als je eens de stuipen op het lijf gejaagd wilde worden. Maar dat is verleden tijd.

We zien steeds meer horrorseries voorbijkomen die ook daadwerkelijk écht goed zijn. Netflix weet de laatste tijd veel van dit soort series te produceren of binnen te halen. En dat is niet ons oordeel, maar die van de hartstikke kritische kijker op Rotten Tomatoes.

Dit zijn de beste horrorseries op Netflix volgens Rotten Tomatoes

Voor een kritische recensie kun je altijd langs op de site van Rotten Tomatoes. Nagenoeg alle films en series ooit gemaakt zijn gerecenseerd op deze site. Dat gaat er zo nu en dan lomp aan toe. Gelukkig niet bij deze horrorseries. Volgens Rotten Tomatoes zijn deze series écht goed. Hoe hoger de ‘tomatometer’, hoe beter de serie.

Archive 81 op Netflix

Archive 81 is een wat onbekendere Original van Netflix. Onterecht. Want het is een bloedstollende serie met een origineel plot. Een archiefmedewerkster probeert een stapel verwoeste videobanden te restaureren. Al snel komt ze erachter dat er bepaalde mensen zijn die deze videobanden liever kapot zien.

Er is maar één seizoen van deze serie en daarom perfect om in een avondje te bingen. Archive 81 is terecht een van de spannendste series die Netflix te bieden heeft.

Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste horrorseries op Netflix
(afbeelding: Netflix)

The Watcher

Is er iets angstaanjagender dan de huizenmarkt op dit moment? Blijkbaar wel. In The Watcher van Netflix heeft een stalkerachtig figuur het gemunt op één specifiek huis. Net wanneer een familie verhuist naar een nieuwe stad, krijgen ze al snel door dat iemand het op hun nieuwe stekkie heeft gemunt.

Al helemaal akelig als je je bedenkt dat dit een waargebeurd verhaal is. Wat deze serie zo eng maakt is dat het merendeel zich op klaarlichte dag in een relatief drukke wijk afspeelt. Niks verlaten spookhuizen in het bos: het zou je buren zomaar kunnen overkomen.

Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste horrorseries op Netflix
(afbeelding: Netflix)

Dark

Het is een wonder dat deze serie nog niet cultstatus heeft bereikt. Dark laat zien hoe je een eng en complex verhaal perfect verpakt in serieformaat. Het is een serie die je nauwlettend moet volgen. Dat klinkt als een hele opgave, maar dat is het meer dan waard.

Zonder al te veel spoilers is deze serie ook nog eens geschikt voor liefhebbers van sci-fi. Eng, spannend en intrigerend. Meer woorden hebben we niet voor Dark.

The Fall of the House of Usher op Netflix

Mocht je bekend zijn met de werken van Edgar Allen Poe, dan weet je dat The Fall of the House of Usher een enge serie is. Poe wordt gezien als de grondlegger voor horrorliteratuur en met The Fall of the House of Usher wist hij veel tijdgenoten te schokken. Geen zin om antieke horrorliteratuur te lezen? Dan is deze serie het perfecte alternatief.

Netflix heeft het verhaal van Poe vertaald naar het heden. Daardoor krijgt de omgeving en atmosfeer iets herkenbaars, wat vervolgens je nekharen regelrecht omhoog zet. The Fall of the House of Usher is een operawaardig horroravontuur over grip verliezen op de realiteit.

Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste horrorseries op Netflix
(afbeelding: Netflix)

The Haunting of Hill House

Deze serie van Netflix is een wat klassiekere horroraanpak. Lekker griezelen in een spookhuis. The Haunting of Hill House weet zijn spoken echter wel goed te verstoppen. Veel enge beelden zijn verstopt op de achtergrond. Alleen de goed oplettende kijker zal alle griezelmomenten spotten.

Ook al spot je niet alle spoken, The Haunting of Hill House is een erg vermakelijke serie. Het plot is goed te volgen en de sfeer in de serie is precies zoals je zou verwachten: griezelig. Het heeft zelfs iets weg van de bekende horrorfilms van The Conjuring.

Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities

Deze titel op Netflix is een hele mondvol. Het belangrijkste is weten wie Guillermo del Toro is. Hij is een van de beste regisseurs van onze tijd en weet prachtige verhalen altijd in een griezelig jasje te stoppen. Cabinet of Curiosities is een verzamelwerk te noemen. De regisseur wordt ook wel de ‘meester der monsters genoemd’.

In acht drastisch verschillende afleveringen zie je enge monsters, grafgravers, dodelijke parasieten en nog meer akelige verschijningen. Het is een prachtige mengelmoes met alle ingrediënten die het horrorgenre zo fantastisch maken.

Dit zijn volgens Rotten Tomatoes de beste horrorseries op Netflix
(afbeelding: Netflix)

TikTok explodeert met video’s over deze vette horror-game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen