Call of Duty: Modern Warfare 3-fan? Dan hebben we slecht nieuws

Games Jelle van Es 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

In de Call of Duty: Modern Warfare-reeks hebben we inmiddels twee remasters gehad. Zowel Modern Warfare als het tweede deel is voorzien van een heruitgave in een nieuw jasje. Maar voor het derde deel hebben we minder goed nieuws.

Want de kans is klein dat we een remaster gaan zien van Modern Warfare 3. Daar zijn heel wat geruchten over geweest, maar volgens website Charlie Intel zijn die geruchten niet waar.

Geen Call of Duty: Modern Warfare 3-remaster

De website kreeg dat te horen van een woordvoerder van Activision. Die stelde dat een remaster van Call of Duty: Modern Warfare 3 op dit moment niet in de maak is en dat geruchten rondom de game niet correct zijn. Nu is het wel vaker zo dat bedrijven dit soort dingen zeggen als een stukje damage control, maar tegelijkertijd zijn dit ook wel duidelijke bewoordingen, waardoor je het idee krijgt dat er echt niks gebeurd.

Legendarische map (Afbeelding: Activision)

De vorige twee games zijn wel voorzien van een remaster. Eerst was het de eerste Modern Warfare die als onderdeel van Call of Duty: Infinite Warfare opnieuw werd uitgebracht. Daarbij kreeg je zowel het hoofdavontuur als de klassieke multiplayer in een nieuw jasje. Vervolgens kreeg de tweede deel ook een remaster, maar deze keer enkel het hoofdverhaal. Mocht er alsnog een Call of Duty: Modern Warfare 3-remaster komen, dan is de kans groot dat de game enkel het hoofdverhaal bevat. Het is namelijk wat lastiger om ook de multiplayer in een nieuw jasje te stoppen. De geruchten stelde dat de remaster dit najaar zou uitkomen en dan eerst op het PlayStation-platform zou verschijnen.

Tien jaar oud

Call of Duty: Modern Warfare 3 verscheen in 2011 en was een game die met wat problemen te maken had. Het rommelde destijds bij ontwikkelaar Ininfity Ward en de grote mannen bij de studio waren vertrokken. Daarom werd Sledgehammer Games er bij betrokken om de game af te maken. Hoewel het zeker een vermakelijke titel was, was hij duidelijk minder goed dan zijn twee voorgangers. Dit najaar krijgen we waarschijnlijk de nieuwe game in de reeks die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Deze wordt net als Call of Duty: WWII gemaakt door Sledgehammer Games.

Call of Duty: zo gaat de game van 2021 waarschijnlijk heten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen