Harry Potter: deze acteur zei ‘f*ck off’ tegen een rol in de film

Films & Series Jeroen Kraak 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen zouden een moord doen om in Harry Potter te mogen spelen. Acteur Alan Cumming echter niet en weigerde.

Harry Potter is een van de grootste filmfranchises in de wereld. Na de boeken werden ook de verfilmingen een gigantisch succes. Nog steeds worden ze door de fans veel bekeken. Acteur Alan Cumming was ooit gevraagd om auditie te doen, maar hij liet op een weinig subtiele wijze weten geen interesse te hebben.

Een rol in Harry Potter

De producers van Harry Potter and the Chamber of Secrets vroegen aan hem Cumming en Rupert Everett of ze auditie wilden doen voor de rol van Professor Lockart. Toch was er wel een probleem. De makers lieten vooraf weten aan Cumming dat ze niet konden betalen wat hij wilde.

“Ik had dezelfde agent als Rupert, die natuurlijk meer geld zou krijgen. De producers waren dus overduidelijk en dom aan het liegen. Als je gaat liegen, doe het dan slim,” vertelt Cumming aan The Telegraph. “Ik zei meteen ‘fuck off’ tegen ze. Ik dacht, nou Rupert krijgt de rol.” Dat bleek dus niet zo te zijn. Everett deed de screentest maar uiteindelijk besloot de studio om Kenneth Branagh de rol te geven in de Harry Potter-film.

Harry Potter Professor Lockhart
Kenneth Branagh als Professor Lockhart. (Afbeelding: Screenshot/Warner Bros.)

Daniel Radcliffe zien we niet meer terug

De opmerkingen van Cumming komen een week na een bijzonder interview met Harry Potter-ster Daniel Radcliffe. Hij liet aan Josh Horowitz weten dat hij niet opnieuw de hoofdrol wil als er een reboot komt. “Ik zou dan Sirius of Lupin willen spelen. Dat waren twee geweldige personages. Bovendien ben ik gezegend met mijn ervaringen door het filmen van die scènes en die mensen. Dat zijn echt mijn favoriete herinneringen.”

Alan Cumming Harry Potter
Acteur Alan Cumming. (Afbeelding: VALERY HACHE / AFP)

Er komt een serie aan

Toch is er ook goed nieuws voor Harry Potter-fans. HBO Max is bezig met een Harry Potter-serie. Zelf houdt de streamingdienst haar kaken dicht op elkaar. Toch wist Variety eerder te melden dat het maken van de serie in de beginfase zit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CBR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen