Call of Duty: Vanguard’s multiplayer: dit valt ons op

Games Jelle van Es 20 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Vaak is het zo dat ik voor een review van een game een beperkte tijd hebt om hem te testen. En in die tijd moet je een goed beeld krijgen van wat het is. In de meeste gevallen laat ik na de review van de game hem dan links liggen om verder te gaan naar de volgende titel. Maar Call of Duty: Vanguard is anders. Ik ben de game na de release blijven spelen. En de laatste weken eigenlijk nog intensiever.

Dat laatste heeft te maken met mijn kinderen. Met hun leeftijd van 11 en 9 zijn ze eigenlijk veel te jong om Call of Duty: Vanguard te spelen. Maar ikzelf zat ook op de basisschool dat ik games als Doom speelde. Dus ik durf het wel aan om hen de game te laten spelen. En daarbij heb ik ervoor gekozen om niet met een splitscreenoptie te spelen. In Black Ops werkte dat eigenlijk nooit goed. De game liep vaak vast. Dus in dit geval speelt mijn kroost de game hem op de Xbox Series X, terwijl ik daarnaast op een kleiner scherm op de PlayStation 5 speel. Dus het is samen, maar ook op ons eigen scherm. We kunnen elkaar helpen, maar in het heetst van de strijd focussen we op onszelf.

Call of Duty: Vanguard kent toch wel wat chaos

Tijdens mijn review vond ik dat Call of Duty: Vanguard minder chaotisch was dan zijn voorgangers. Dit omdat je je killstreaks gereset worden wanneer je wordt afgeknald. Dus als je niet meer dan drie kills maakt, dan heb je niets om te gebruiken. Toch merk je dat veel spelers hierover gaan. Met name de Glide Bomb, die je krijgt met vijf kills, wordt behoorlijk veel gebruikt in de game. Dan kun je van bovenaf een bom naar beneden gooien. En zonder Spy Plane zie je dan waar de vijanden zich bevinden. Op die manier is het dus makkelijk om een kill te maken. Maar als slachtoffer is het gruwelijk irritant, omdat je er eigenlijk niks tegen kan doen.

Call of Duty: Vanguard
Fijne maps (Afbeelding: Activision)

Later krijg je ook nog als Field Upgrade de mogelijkheid om je killstreaks mee te nemen naar je volgende leven. Dus als je vier kills hebt en je gebruikt de field upgrade, dan begin je dus bij je volgende leven met die vier kills. Als het je lukt om nog drie af te maken, dan heb je met zeven kills een Bombing Run. Dan vliegen een paar bommenwerpers over het speelveld om iedereen af te maken. Soms zorgt zo’n bombing run ervoor dat je iets van zeven of acht kills maakt. Top als je hem zelf inzet, maar minder als je het slachtoffer bent.

Op die manier is Call of Duty: Vanguard dus iets chaotischer dan dat ik in eerste instantie vond. Maar ik heb er wel enorm veel lol in. Elk potje dat ik speel probeer ik zo goed mogelijk te presteren en kills te maken. Daarbij heb ik gemerkt dat ik een combinatie tussen een single shot marksmanrifle in combinatie met een LMG heel erg fijn vindt. Voor open gebieden pak ik het eerste wapen, terwijl ik voor close-combat de LMG gebruik om te spammen. Ook heb ik gemerkt dat echt niet elk wapen even lekker werkt. Zeker aan het begin is het lastig om een nieuw wapen goed onder controle te krijgen. Er zijn heel wat wapens die op het gebied van recoil echt over de top zijn. Of die komen met een beperkt aantal kogels in een magazijn. Je moet ze dan echt even levelen om ze op een juist niveau te halen. Gelukkig levert dat vaak wel weer wat extra XP op, zodat je op twee fronten groeit.

Stilte voor de storm (Afbeelding: Activision)

Lekker veel maps

Wat me buiten de chaos is opgevallen, is dat je echt een berg aan maps hebt in Call of Duty: Vanguard. En dat is echt een feest. Door de grote variatie blijft het leuk om te spelen. Bovendien zijn er eigenlijk geen maps die ik als slecht beschouw. Shipment is complete chaos die eigenlijk nergens opslaat, maar daardoor ook wel leuk is. De andere maps hebben allemaal wel iets. Sommigen zijn lekker groot en hebben open plekken, terwijl anderen meer close combat zijn. Ook is het mooi om te zien dat met het begin van het eerste seizoen er een paar bij zijn gekomen. Zodoende is er nog meer te doen.

Call of Duty Vanguard
De MP40 is zo fijn (Afbeelding: Activision)

Al met al is Call of Duty: Vanguard echt heel erg leuk om te spelen in de multiplayer. Soms is het iets te chaotisch, maar als je in een goede vibe zit en een aantal kills achter elkaar maakt, is het echt een feest. Zeker door het samen te spelen is het een game om weken mee los te gaan. Wat dat betreft kijk ik uit naar deze kerstvakantie. Beetje werken, beetje knallen en samen zijn. Laat maar komen! Heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier.

Call of Duty: Vanguard: veilig nieuw deel in de Tweede Wereldoorlog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen