Call of Duty: Warzone’s strijd tegen cheaters levert Damage Shield op

Games Jelle van Es 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De huidige staat van Call of Duty: Warzone is verre van ideaal. Er zijn echt behoorlijk wat problemen met de game, wat vooral te maken heeft met cheaters. In die strijd komt de ontwikkelaar nu met een opvallende oplossing.

Op hun eigen blog maken de mensen achter Call of Duty: Warzone bekend dat er stappen worden gezet om het cheaten tegen te gaan. Dat zou gaan via het Ricochet Anti-Cheat systeem.

Speciale oplossing tegen cheaters in Call of Duty: Warzone

Dit Ricochet Anti-Cheat systeem is al uitgerold op de pc-versie van Call of Duty: Warzone. Als gevolg daarvan zou het systeem sneller cheaters kunnen herkennen en bannen. Daardoor is het aantal meldingen van cheaters afgenomen. Toch komen er nog altijd nieuwe tools beschikbaar voor cheaters. Maar ook daar lijkt nu een oplossing voor te komen. Het systeem zou namelijk in-game kunnen herkennen wanneer iemand vals speelt. En wanneer die valsspeler dan schiet op een vijand, dan zou dat geen damage opleveren. Dit wordt door de ontwikkelaar een Damage Shield-systeem genoemd.

Call of Duty: Warzone
Het strand (Afbeelding: Activision)

De speler die wordt beschoten krijgt als het ware en beschermende laag om zich heen, waardoor de cheaters hem of haar niet kunnen raken. Dat zou een snellere reactie zijn dan wanneer er een ban moet worden uitgedeeld. Tegelijkertijd is de ontwikkelaar zich bewust van de gevolgen. Je wil namelijk niet dat iemand onterecht als cheater wordt aangemerkt en iemand anders dus zonder dat hij of zij het verdient zo’n Damage Shield te krijgen in Call of Duty: Warzone. Het is wat dat dus een proces die goed getest moet worden. En dat wordt op live servers gedaan. Hopelijk zorgt dat er voor dat het geheel net iets eerlijker wordt. En wanneer iemand dan vals speelt, dat jij er dan geen last van hebt.

Tweede seizoen in gang

Mocht je door de cheaters een tijdje geen Call of Duty: Warzone hebben gespeeld, dan kan dit een goede reden zijn om het weer een keer te proberen. Zeker omdat inmiddels het tweede seizoen bezig is. En dat seizoen brengt weer heel wat mooie content met zich mee.

Call of Duty Warzone en Vanguard Season 2: alles wat je moet weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen