Call of Duty WWII: Vanguard zou de nieuwe COD gaan worden

Games Jelle van Es 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je een liefhebber bent van de Call of Duty-reeks, dan wil je graag in een vroeg stadium weten wat de plannen zijn van de uitgever. Hoewel we nog druk bezig zijn met Black Ops: Cold War, hebben we nu de eerste indicatie gekregen wat het nieuwste deel gaat brengen.

Want volgens de website ModernWarzone zal de nieuwe game uit de reeks Call of Duty WWII: Vanguard gaan worden. En daarmee lijken we weer terug te keren naar de setting van de Tweede Wereldoorlog.

Call of Duty WWII: Vanguard de nieuwe game in de reeks

Call of Duty WWII: Vanguard zou in ontwikkeling zijn bij Sledgehammer Games. De laatste keer dat zij een game in de reeks maakte, was in 2017 met COD: WWII. Met die game begon min of meer de omslag in de reeks. Naast de terugkeer naar de Tweede Wereldoorlog bracht de game het concept ‘boots on the ground’. Daarmee werd afscheid genomen van elementen als walljumpen en andere futuristische elementen. Na die game werd Sledgehammer Games vooral ingezet in een ondersteunende rol in de reeks. Met deze nieuwe game zouden ze het weer zelf voor het zeggen hebben.

Op dit moment Call of Duty WWII: Vanguard een werknaam en zou het uiteindelijke product een andere naam kunnen krijgen. Als we kijken naar waar Vanguard naar kan verwijzen in combinatie met de Tweede Wereldoorlog, dan zien we dat dat de naam was van een groots slagschip van de Britse marine. Maar deze is nooit tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet, waardoor de kans groot is dat het ergens anders naar verwijst. Tegelijkertijd laat ModernWarzone weten dat bepaalde cutscenes uit de game zich afspelen in de jaren vijftig, dus na de oorlog. Het zou kunnen dat er dan wordt teruggeblikt op de oorlog.

Onthulling laat op zich wachten

Waar vroeger de nieuwe games binnen de Call of Duty-reeks in mei werden onthuld, daar zagen we dat Black Ops: Cold War pas in augustus werd onthuld. Wat dat betreft zal het nog wel even duren voordat we daadwerkelijk iets te zien krijgen van de nieuwe game.

Call of Duty-spelers opgelet: lekker veel XP scoren dit weekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen