CES 2021: de 5 coolste robots die we afgelopen week hebben gezien

Tech Mark Hofman 15 jan 2021
Leestijd: 4 minuten

De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Het is een gezegde dat uitstekend toe te passen is op de afgelopen week. CES 2021 is weer voorbij gevlogen en we hebben weer veel moois mogen zien. Maar waar hebben we nu het meest van kunnen genieten?

CES 2021 was zonder twijfel het evenement waar de robots de shows wisten te stelen. Of het nu gaat om robots die te gebruiken zijn voor bedrijven of die je helpen in huis: we hebben er meer dan genoeg gezien. Maar welke wiste het meeste indruk te maken?

CES 2021: de coolste robots van de beurs

Dat de gebeurtenissen van het afgelopen jaar CES 2021 beïnvloed hebben mag duidelijk zijn. Waar we op de beurs normaal gesproken verschillende robots tegenkomen, leken bedrijven dit jaar een bonus te krijgen als ze er eentje lieten zien. Er zaten er een paar tussen die wel heel nuttig lijken nu de wereld met een pandemie te maken heeft. Het zijn robots die indruk wisten te maken en ons een heel klein momentje kippenvel wisten te bezorgen. Maar welke robots waren dat precies?

We zetten de 5 coolste voor je op een rijtje:

#1 CES 2021 topper: Samsung Bot Handy

De Samsung Bot Handy is wat ons betreft de absolute CES 2021 topper. De slimme robot is voorzien van één arm en kan, door middel van kunstmatige intelligentie, allerlei huishoudelijke taken uit handen nemen. Zo schenkt de Bot Handy een glas water voor je in, ruimt hij de vaatwasser in en dekt hij de tafel. De robot was onderdeel van de “Better Normal For All” presentatie begin deze week. Wanneer de robot precies uitkomt en hoeveel hij gaat kosten is niet bekend. Meer weten, check dan ons artikel van eerder deze week!

CES 2021 Robots
De Bot Handy (Afbeelding: Samsung)

#2 John Deere X Series

Je zou bij het merk John Deere misschien niet direct denken aan robots en kunstmatige intelligentie, maar zo gek is het eigenlijk niet. Tijdens CES 2020 kregen we uitgebreid uitgelegd hoe het bedrijf al gebruik maakt van AI om het land zo goed mogelijk te kunnen onderhouden. Tijdens CES 2021 ging het bedrijf een stap verder en introduceerde het de X Series. Het is een oogstmachine die compleet autonoom is en dus zelf over het land rijdt. Dat klinkt niet alleen erg futuristisch, maar zo ziet het er ook uit. Supervet!

CES 2021 Robots
John Deere X9 (Afbeelding: John Deere)

#3 CES 2021: ontsmetten met de LG CLOi UV-C

Zoals gezegd duiken robots vaker op tijdens CES, maar CES 2021 stond ook zeker in het teken van de pandemie. Zo zagen we robots als de LG CLOi UV-C. Deze robot rijdt door ruimtes heen om deze volledig te steriliseren. Denk bijvoorbeeld aan vergaderruimtes waar een nieuwe groep werknemers moeten overleggen, nadat de vorige groep net vertrokken is. De robot rijdt de ruimte in, maakt de hele kamer schoon en zorgt er op die manier voor dat er geen verhoogde kans is om het coronavirus op te lopen. Een innovatie waar je normaal gesproken misschien nooit aan gedacht had, maar die anno 2021 niet vroeg genoeg kan komen.

CES 2021 Robots
De robot van LG (Afbeelding: LG)

#4 De ITRI DARS

Wie al onder de indruk was van een robot met één arm (Bot Handy) zal zonder twijfel ook onder de indruk zijn van dit model. Tijdens CES 2021 maakten we kennis met IRTI’s Dual Arm Robot System, beter bekend als DARS. De robot weet, net als die van Samsung, de mensen in huis te helpen. Alleen DARS dankzij zijn twee armen in staat om meer taken uit te voeren. Zo maakt hij een fles water open, zou in in theorie kunnen stofzuigen en speelt hij piano. Het duurt waarschijnlijk nog even voor we aan de slag kunnen gaan met deze robot, maar dan heb je wel wat!

CES 2021 Robots
DARS (Afbeelding: ITRI)

#5 Samsung JetBot 90 AI+

De Samsung JetBot 90 AI+ brengt de robotstofzuiger simpelweg naar een hoger niveau. Dankzij de camera in het apparaat is hij in staat om de boel in huis in de gaten te houden. Dankzij Samsung SmartThings kan hij zelfs het huis bedienen. Dus als de hond honger heeft vult hij de automatische voederbak, hij zorgt dat de thermostaat goed staat ingesteld als jij bijna thuis bent en doet, wanneer het donker wordt, de lichten aan. En dan ruimt hij dus ook nog je zooi op. Wat wil je nog meer?

CES 2021 Robots
De JetBot (Afbeelding: Samsung)

Meer CES 2021?

Dit was natuurlijk niet het enige dat CES 2021 te bieden had. De meeste bedrijven uit de markt namen deze week de tijd om de nieuwste en tofste innovaties aan de wereld te tonen.

Benieuwd wat we allemaal gezien hebben? Check dan zeker even onze toegewijde pagina!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen