Met deze chille games op PlayStation en Xbox houd je het hoofd koel in de hitte

Games Rik Claessen 29 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Niks razendsnelle schietspellen of bloedstollende horrorgames: rustig doen met deze hitte. Is dat je plan? Kies dan deze games op PlayStation of Xbox.

Gamen is intensief, vergis je niet. Opperste concentratie met flinke zweetplekken en klamme handen als gevolg. Het is verslavend, we weten het. Maar met deze tropische temperaturen wil je het misschien ietsje rustiger aandoen. Niemand zit er op te wachten om als een heethoofd de PlayStation of de Xbox op te starten.

Dus ga maar eens lekker zitten in de korte broek, doe wat ijsklontjes in je glas drinken en kies een chille game om het hoofd koel te houden. Chille games mogen dan wel een wat rustigere of relaxte uitstraling hebben, met deze aanraders ben je uren zoet. Zo kun je toch tijdens het warme weer je PlayStation of Xbox aanslingeren.

Deze chille games op PlayStation en Xbox zijn perfect voor warme dagen

Hoe vet de uitbreiding van Elden Ring of de de missies van Helldivers 2 ook zijn: van deze spellen kun je het behoorlijk benauwd krijgen. Doe het lekker rustig aan met deze chille, maar retevermakelijke games op de Xbox en de PlayStation.

Power Wash Simulator

Eigenlijk moet je er niet aan denken om intensief te werken tijdens het warme weer. Toch werkt Power Wash Simulator akelig verkoelend. Zoals de titel verraadt ga je aan de slag met een hogedrukreiniger om hele huizen, pleinen en andere plekken een grondig te boenen.

Er zijn wel tijdgebonden trofeeën die je kunt verdienen, maar het doel van het spel is eigenlijk meer lekker rustig schoonmaken. Je neemt mooi de tijd om een dikke laag vuil van allerlei plekken af te spuiten met een hogedrukspuit. Het klinkt saai, maar net als veel andere simulator games op de PlayStation of Xbox is deze game verrassend verslavend.

Met deze chille games op PlayStation en Xbox houd je het hoofd koel in de hitte
(afbeelding: Square Enix)

Darkest Dungeon

Oké Oké, een game waarin je afdaalt in ondergrondse kerkers vol monsters en waar gevaar in elk hoekje schuilt klinkt niet chill. En tja, dat is het eigenlijk ook niet echt. Zeker niet aangezien je personages letterlijk knettergek kunnen worden. Maar: voor deze ene keer is het chill als je koude rillingen krijgt van een game.

Verder is de gameplay niet intensief en vereist vrij weinig knoppen om in te drukken. De controller van je PlayStation of Xbox kan dus ook even op adem komen. Het is een turn-based RPG waarin je een groep avonturiers samenstelt om schatten te verzamelen en monsters te verslaan. Dat is best chill, toch?

Met deze chille games op PlayStation en Xbox houd je het hoofd koel in de hitte
(afbeelding: Red Hook Studios)

A Little To The Left

In dit spel los je puzzels op door objecten op de juiste plaats neer te zetten. Denk hierbij aan orde scheppen in een overvolle koffer of juist de boekenkast indelen zodat alles in de kast kan staan. De puzzels spreken voor zich, maar zijn ontzettend leuk om te doen. Ook kun je lekker je tijd nemen met de game.

Verrassend genoeg werken de controls ook goed voor PlayStation of Xbox. Het is spel waar je uren mee bezig kunt zijn terwijl je lekker onderuit gezakt zit in een bureaustoel of op de bank. Ventilatortje erbij en je hoeft niks mee te krijgen van de zomerse hitte.

Met deze chille games op PlayStation en Xbox houd je het hoofd koel in de hitte
(afbeelding: Secret Mode)

Minecraft

Wie heeft er nou geen Minecraft gespeeld? Het is immers een van de populairste games aller tijden. Maar heb je de game onlangs nog gespeeld? Grote kans van niet, want er wordt om de haverklap nieuwe content toegevoegd. Hoogst tijd om deze klassieker dus nog een keer op te starten.

Van PC tot aan PlayStation en Xbox: Minecraft is letterlijk overal. En zoals je misschien wel zult weten kun je het spel zo intensief maken als je zelf wilt. Laat die hardcore-survival wereld maar even rusten. Neem een ijsje en bouw een ijspaleis of ontdek alle nieuwe toegevoegde biomes. Genoeg te doen, niks om je over op te winden.

Minecraft
(Afbeelding: Mojang)

Chants Of Sennaar

‘Sorry, wat zeg je?’ Dat is toch wel de duidelijkste omschrijving van Chants Of Sennaar die we kunnen geven. In deze game los je taalpuzzels op. Je trekt namelijk door een wereld die hevig is geïnspireerd op de Bijbelse mythe over de toren van Babel. Kortom: je hebt geen flauw idee wat mensen tegen je zeggen.

En dat mag je gaan uitvogelen. Je probeert zoveel mogelijk talen te ontcijferen. De puzzels zijn leuk en verfrissend en zomerse, haast woestijnachtige tekenstijl van de game neemt je mee op een nomadisch avontuur. Weinig spellen op de PlayStation of Xbox zijn zó onduidelijk en relaxt tegelijk.

Met deze chille games op PlayStation en Xbox houd je het hoofd koel in de hitte
(afbeelding: Focus Entertainment)

House Flipper

Wie vindt dat Power Wash Simulator nog niet hard genoeg werken is, dan is House Flipper de game voor jou. Je neemt de regie over vervallen, lelijke huizen en je knapt ze helemaal op. Van oude muren slopen tot een nieuwe keuken plaatsen. Flinke arbeid, maar dan zonder de kamer met ventilator te verlaten.

Dit is weer zo’n spel op PlayStation of Xbox waar je uren zoet mee kunt zijn en waar je behoorlijk wat vrijheid bij hebt. Of je nou liever de boel sloopt, of de inrichting van het huis perfectioneert: House Flipper houdt je wel even bezig.

Met deze chille games op PlayStation en Xbox houd je het hoofd koel in de hitte
(afbeelding: Frozen District)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!