Chinese jongeren mogen bijna niet meer online gamen

Games Jelle van Es 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht je te maken hebben met tieners in huis hebben, dan zullen ze vast vaak gamen. En als je dan de strijd aan gaat met hen en ze zijn het niet met je eens, dan kun je verwijzen naar Chinese gamers. Net als dat je ouders waarschijnlijk verwezen naar kinderen in Afrika die honger hebben wanneer je je bord niet leeg at.

Want in China krijgen jongeren een behoorlijke beperking opgelegd. Zij mogen voortaan nog maar drie uur per week online gamen. Dat is door de regering naar buiten gebracht.

Chinese gamers minder online te vinden

Voortaan mogen Chinese gamers enkel nog op vrijdag, in het weekend en op nationale feestdagen van acht tot negen uur ’s avonds een game online spelen. De rest van de dag gaan de games voor hen op slot. Dus als je altijd om acht uur gaat eten, dan heb je helemaal pech, want buiten die tijden kun je niet gamen. Tot nu toe konden de jongeren elke dag zo’n anderhalf uur losgaan.

De teleurstelling van niet meer kunnen gamen (Afbeelding: Kev Costello / Unsplash)

De nieuwe regel voor Chinese jongeren is ingesteld om te voorkomen dat zij geld uitgeven aan digitale voorwerpen in games. Dat was volgens Bloomberg al weinig, maar door de nieuwe regels zal het waarschijnlijk helemaal klaar zijn met het uitgeven van geld aan games. Als gevolg van de nieuwe regels gingen aandelen van Chinese gamepartijen flink omlaag. De verwachting is dat zij in de nabije toekomst namelijk minder geld gaan verdienen met deze aanpassing.

Jongeren maar een kleine markt

Chinese ontwikkelaars stellen dat het niet veel gaat veranderen. Volgens hen zijn de jongeren die onder deze regels vallen slechts drie procent van alle gebruikers. Maar aangezien dat om vele miljoenen gaat, zal het alsnog flink wat gamers gaan raken. Daarnaast krijgen game-uitgevers de opdracht dat de games in kwestie net voor verslaving gaat zorgen.

De Call of Duty: Black Ops Cold War conclusie na een jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen