Crypto update: prijs Bitcoin vlak, crypto mix. Biden, weer ADA rel en koers

Tech Robert Kroes 9 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe de regering Biden versneld met het proces voor crypto-regelgeving begint, hoe er weer een rel gaande is rondom Cardano (ADA) en welke impact dit op de koers van de munt heeft.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 35.045,29 ($ 38.600,-). Dit is 0,98% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

Voor de top 25 crypto wisselt het sentiment. Zo zien we dalende prijzen, waarbij Cosmos (ATOM) met 2,63% het meest verliest in 24 uur. Ook zien we prijsstijgingen. De meeste winst is vandaag voor Terra (LUNA), dat 9,38% winst noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto afwachtend door aankondiging SEC en Biden

Er wordt al een tijd druk gespeculeerd over mogelijke strengere cryptoregelgeving in Amerika. Inmiddels is duidelijk dat deze zaak een hoge prioriteit heeft gekregen van de regering Biden. Dit uiteraard door de situatie in Rusland. Deze ontwikkeling betekent goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat men volgens de laatste geruchten geen voornemens heeft om cryptomunten of de handel daarin te verbieden.

Daar staat tegenover dat de regering Biden een uitgebreid pakket aan regulering wil optuigen. Zo moet het treasury department uitzoeken wat men binnen de overheid moet doen om regels en procedures voor crypto te ontwikkelen en te implementeren. Daarnaast moet de State Department ervoor zorgen dat de te komen crypto-wetten aansluiten bij de wetgeving voor crypto van bondgenoten. Verder gaat men specialistisch onderzoek doen naar regelgeving tegen illegale activiteiten die het financieel systeem kun en ondermijnen. Daarnaast wil men ook nog een onderzoek doen naar de mogelijkheden om een digitale dollar te lanceren.

Aan de koersen te zien lijkt de cryptomarkt niet geschrokken, maar eerder een afwachtende houding aan te nemen. Wellicht is dit stilte voor de storm, aangezien de orders van Biden later deze week verwacht worden. De markt zal daar zoals we nu inschatten zeker op reageren. Het belooft dus weer spannend te worden.

Cardano (ADA) weer middelpunt van rel in crypto

Eerder deze week meldden we al dat er rumoer was rondom Cardano (ADA), nadat een belangrijke Bitcoin enthousiasteling de munt een sh*tcoin noemde. De storm hierover was nog nauwelijks gaan liggen toen de volgende rel uitbrak. Deze keer was topman Charles Hoskinson het middelpunt. Hij reageerde op het meest recente boek van crypto journalist Laura Shin, die opzien baart met onthullingen over diverse crypto kopstukken en ook de daders van een belangrijke hack claimt te hebben ontmaskerd.

Hoskinson was daar blijkbaar niet van onder de indruk, want via Twitter deed hij lacherig over het boek, dat hij afwimpelde als fictie (en dus verzonnen). Dit kwam mevrouw Shin onder ogen en zij reageerde met een keiharde revanche. Zij deelde documenten waarin Hoskinson’s achtergrond ter discussie werd gesteld.

Deze aantijgingen zijn belangrijk en mogelijk ook schadelijk aangezien de Cardano (ADA) blokchain mede op de wiskundige kennis en achtergrond van Hoskinson gebaseerd is. De crypto-gemeenschap en Cardano (ADA) community doken uiteraard vol op deze berichten en de volgende rol was geboren.

Inmiddels lijkt Hoskinson snel over de discussie heen te willen kijken. Hij deelde een aantal updates, maar kwam niet terug op de beschuldigingen aan zijn adres. De update zie je hier.

Mevrouw Shin was ook niet te beroerd om haar beweringen te staven met een geluidsopname waarin Hoskinson over een PHD-degree praat.

Wat verwacht men van de Cardano (ADA) koers?

Waar Cardano (ADA) tot voor kort nog gezien werd als een absolute Ethereum-killer lijkt de onrust rondom de munt en nu dus ook rondom crypto influencer Hoskinson de prijs geen goed te doen. De munt verloor in de afgelopen 30 dagen 29,67%. Ook vorige week waren de cijfers met -17,26% bloedrood. Ook vandaag is de live Cardano (ADA) prijs met $ 0,798 0,13% negatief. De vraag is natuurlijk wat men nu verwacht.

Onderstaande video-analyse spreekt klare taal en voorziet letterlijk en figuurlijk beren op de weg.

Met de aankondiging van crypto-maatregelen door Biden en mogelijke koersval voor Cardano (ADA) valt er ook de komende dagen weer veel te beleven in crypto. Wij blijven uiteraard verslag doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen