Bitcoin lunch: Prijs Bitcoin + crypto stijgt: Correlatie, key koersen en aanval

Tech Robert Kroes 8 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd, dus bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we de correlatie tussen Bitcoin en andere beleggingen en zien we hoe BTC-liefhebbers de aanval kiezen. Tot slot bekijken we welke key koersen beleggers nu volgen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen top 25 crypto ook overwegend positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 35.315,93 ($ 38.926,64). Dit is 2,27% hoger dan tijdens onze cryptolunch van gisteren.

Ook voor de top 25 cryptomunten is het sentiment overwegend positief. Er zijn wel enkele rode cijfers. Het zwaarste verlies is voor Ripple (XRP), dat in 24 uur 2,12% verliest. De meeste winst van de dag is tot nu toe met + 3,80% voor FTX Token (FTT). Op de site van Tradencrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Correlatie Bitcoin met goud en zilver neemt af

Een van de eigenschappen die men aan Bitcoin (BTC) toedicht is die van digitaal goud. Aan de correlatie tussen de goudprijs en de Bitcoin prijs is dit momenteel niet af te zien. We zien aan on-chain metrics van IntoTheBlock dat de correlatie met goud en zilver op het laagste punt in 7 maanden komt. Ook zien we dat de rendementen op goud en zilver momenteel beter zijn. De vraag die dan opkomt is met welke beleggingen de Bitcoin wel correlatie zoekt. Dit zien we in onderstaand overzicht.

Correlatie Bitcoin -beleggingen
Tradingview.com

De blauwe lijn van de Bitcoin koers loopt daarmee eerder in patroon met de olieprijs (zwarte lijn). Met name de laattijd zien we de koersen van (goud) en (zilver) steeds minder correlatie vertonen.

BTC-fans gaan in de aanval

We zien dat de gemoederen in de cryptowereld gespannen zijn. Allereerst komt Thailand met een opvallende maatregel. Zij willen namelijk voor Russen die in Thailand verblijven, maar door sancties wellicht geen betalingen kunnen doen een crypto gateway openen zodat ze officieel met cryptomunten kunnen betalen in Thailand. Ook overweegt Thailand verbinding te maken met de Russische tegenhanger van SWIFT, Mir.

Ook China wil Rusland tegemoet komen door hen toegang te geven tot het UnionPay betaal systeem. Daarmee kunnen Russen in 180 landen zaken doen. De vraag is natuurlijk wat dit betekent voor de impact van sancties die het westen uitvaardigde en druk op cryptobedrijven.

Ook in de cryptowereld lopen de gemoederen snel op. Bitcoin voorvechter Peter McCormack opende in een serie Tweets de aanval op Cardano (ADA).

Deze boude beweringen zorgden voor een enorme reactie onder de Cardano (ADA) gemeenschap, die onder zijn Tweet allerlei argumenten voor het tegendeel postte.

De kritiek dat Cardano (ADA) eigenlijk weinig user cases heeft en achterblijft op het gebied van hosting van dApp- en NFT-projecten klinkt vaker, maar voorstanders wijzen vooral op de ontwikkelingen in Afrika, waar Cardano als betaalsysteem fungeert voor die mensen die geen bankrekening hebben. Na 20 uur reageerde McCormack met de opmerking ‘geintje’ en wenste de Cardano-gemeenschap veel succes met hun projecten, maar de animositeit nam daardoor niet af. Toch gaan investeerders nog niet massaal achter de munt staan. De live Cardano (ADA) prijs is $ 0,811 en daarmee 0,49% lager dan gisteren.

Beleggers kijken naar deze key koersen voor Bitcoin

Na de sterke stijgingen van Bitcoin vorige week en de correctie die daarna volgende kijken beleggers uiteraard naar signalen die moeten indiceren of de Bitcoin (BTC) bullish is, waarbij de correctie een logische tussenstap is, of dat men zich op moet maken voor een nieuwe bearmarkt en wellicht zelfs een nieuwe cryptowinter. Daarvoor zijn de volgende key-koersen momenteel belangrijk.

Analisten houden momenteel rekening met grote volatiliteit en zien koersschommelingen tot + en – 50% als binnen de historische bandbreedte. Zij gaan dan ook uit van een consolidatiescenario, waarbij de Bitcoin in brede bandbreedtes blijft bewegen. Volgens Morgan Stanley is er pas bij een koersdaling onder $ 28.000,- of koersstijging boven $ 45.000,- sprake van een echte bear- of bull trend.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen