Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH, TRX, LTC en LINK update

Tech Robert Kroes 9 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten dus is het hoog tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto te bekijken. Daarna delen we updates over Ethereum (ETH), Tron (TRX), Litecoin (LTC) en Chainlink (LINK).

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.301,60 ($ 30.336,49). Dit is 3,35% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 zijn lager. Er zijn wel enkele munten die winst noteren. De meeste winst is met 5,75 % voor Ftx token (FTX). Litecoin (LTC) noteert met -3,87% het meeste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto markt in afwachting van Ethereum (ETH) merge. Hoe bullish is het perspectief?

Inmiddels is men druk bezig om Merge uit te rollen op het testnet en voorlopig gaat alles naar tevredenheid. Wanneer Merge wordt uitgerold op het mainnet is de transitie van Proof of Work (POW) naar Proof of Stake (POS) nabij en hebben we met Ethereum 2.0 het grootste evenement van dit jaar te pakken.

Dit evenement is zo groot omdat men verwacht dat de prijs van Ethereum (ETH) sterk zal stijgen na de wisseling van validatie. Analist Korpi maakte een uitgebreid overzicht waarin hij laat zien hoe de wisseling van validatie vraag en aanbod van Ethereum (ETH) zal beïnvloeden. Hij komt to een opvallend positieve conclusie.

De ontwikkelingen zien er dus bijzonder bullish uit. Dat is vandaag nog niet te merken, want de live Ethereum (ETH) prijs is met $ 1.804,28 2,12% lager dan gisteren.

Wat missen crypto investeerders bij Tron (TRX)?

De Tron (TRX) schrijft momenteel verlies. Volgens sommige analisten is dat onterecht en missen zij een subtiele trendwijziging. Over de afgelopen 4 dagen vormt de Tron prijs namelijk een zogenoemd Wycoff distributiepatroon. Dit betekent dat institutionele beleggers naar verwachting vasthouden aan hun investeringen in TRX. Pas bij een prijs van $ 0,05 zullen zij overwegen te verkopen.

De huidige Tron (TRX) prijs is echter $ 0,0811. Dit is weliswaar 1,73% lager dan gisteren, maar nog ver boven de liquiditeitszone. Dit betekent dat de prijs de kans kan krijgen om naar $ 0,092 te stijgen. Als de bulls de dagkaars in de kaarsgrafiek daar kunnen sluiten voor de liquiditeitszone is bereikt is er officieel sprake van een bullish trendbreuk en kan de prijs stijgen naar $ 0,12 en zo zo’n 50% stijgen.

In onderstaande video-analyse zie je dat de Tron (TRX) daarmee een van de 3 crypto is die ondanks de moeilijke markt een fikse winst kan noteren.

Litecoin (LTC) investeerders moeten oppassen voor correctie

Als we de technische analyses van de Litecoin (LTC) bekijken zien we dat er diverse koerspatronen door elkaar lopen. Hierdoor ontstaat er een kleine consoliderende ruimte tussen een bullish en bearish scenario.

Deze ruimte ligt rond de $ 64,-. Een resultaat boven die koers zet de deur open voor verdere koersstijgingen. Als de prijs niet boven de $ 64,- sluit is er juist sprake van een bearish scenario. Een koersdaling naar de zone tussen $ 57,- en $ 59,- is dan nodig om weer liquiditeit in de markt te krijgen.

Aangezien de live Litecoin (LTC) prijs exact $ 62,- bedraagt en daarmee 2,97% daalt ten opzichte van gisteren maakt dat investeerders zich in moeten stellen op een verdere correctie.

Crypto staking kan nu ook met ChainLink (LINK). Dit kun je verwachten

Het voor een periode vastzetten van crypto tegen een rente (het zogenoemde staking) is populair bij investeerders. ChainLink (LINK) gaat dit dan ook aan haar investeerders aanbieden.

In het plan dat ChainLink (LINK) hiervoor presenteerde lezen we 4 doelen die men met staking wil bereiken:

  • Men wil de crypto veiligheid verbeteren;
  • stimuleren dat gebruikers actiever participeren in het ChainLink netwerk;
  • opbrengsten genereren van lange-termijn gebruik;
  • node-operators financieel stimuleren.

Qua beloning kunnen investeerders in eerste instantie rekenen op een jaarlijkse staking reward van 5%. Wanneer men een aantal updates geïnstalleerd heeft zal de beloning variabel worden. De user fees en lengte van de periode van vastlegging zijn daarbij belangrijke indicatoren. Het hele plan en de roadmap voor uitrol kun je op de site van de ChainLink (LINK) dev lezen. Investeerders reageren enthousiast, want de live ChainLink (LINK) prijs bedraagt op dit moment $ 8,850 en dat is 4,49% hoger dan gisteren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen