Crypto lunch: prijs BTC & crypto daalt. Waarom? Wat doen Doge en XRP?

Tech Robert Kroes 14 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten. We bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Hier zien we weer grote dalingen en de vraag is waarom. Ook zien we bijzondere bewegingen rondom Ripple (XRP) en Dogecoin (DOGE). Wat gebeurt daar?

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live prijs Bitcoin daalt verder, net als meeste prijzen crypto top 25

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 42.395,43 ($ 47.816,24). Dit is 2,33% lager dan gisteren.

Ook de meeste prijzen van de top 25 crypto kleuren rood. Grootste uitzondering is de Dogecoin (DOGE) die 25,61% stijgt, maar daarover later meer. Grootste daler is Algorand (ALGO), dat 8,81% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken. Let op, door een technische storing zijn de 7-daags en 30-daags resultaten niet actueel.

Bitcoin en crypto dalen verder, waarom?

De cryptomarkt is, net als vele andere financiële markten, in afwachting van de rentebeslissing die de FED morgen neemt en de daarop volgende persconferentie. Natuurlijk is nieuws over inflatie belangrijk, maar deze keer is ook de aandacht gevestigd op de zgn. Tapering (het afbouwen van steunmaatregelen door de FED). Wanneer deze tapering gestart wordt verwacht men economische krimp.

Hierdoor trekken investeerders zich preventief terug uit risicovollere investeringen, waartoe ook de cryptomarkt gerekend wordt. De vraag is natuurlijk hoe de markt reageert op de plannen van de FED. Als het nieuws positief ontvangen wordt kan het sentiment snel omslaan en verwachten we na woensdag forse koersstijgingen. In ander geval verwachten we juist forse koersdalingen. Daarom is het verstandig om je in te stellen op handelen in een onzekere markt. Onze Tradeincrypto.com collega’s leggen uit hoe je jezelf tegelijk kan beschermen tegen forse koersdalingen, maar ook kan profiteren van koersstijgingen.

Prijs Dogecoin (DOGE) stijgt fors door Elon Musk en Tesla

In de voorzichtige en negatieve markt vormt de Dogecoin (DOGE) een positieve uitzondering. De munt steeg in de afgelopen 24 uur al meer dan 25% in waarde. Dit met dank aan Elon Musk. In zijn interview met Time Magazine, waarin hij tot Man of the Year 2021 gekozen werd meldde hij al dat Dogecoin (DOGE) wel eens een beter betaalsysteem dan Bitcoin kan zijn. Al snel voegde hij de daad bij het woord. In een Tweet liet hij weten dat zijn automerk Tesla de Dogecoin (DOGE) gaat accepteren als betaalmiddel voor Tesla-merchandise.

Dit zorgt voor enthousiasme en uiteraard ook voor de speculatie dat je binnenkort jouw nieuwe Tesla met Dogecoin (DOGE) kunt afrekenen. Dat vooruitzicht trekt beleggers klaarblijkelijk. De huidige Dogecoin (DOGE) prijs is $ 0,2100 en dat is liefst 27,51% hoger dan gisteren.

Opmerkelijke whale-bewegingen rond Ripple (XRP)

Een van de cryptomunten die in de malaise deelt is Ripple (XRP). De prijs is dalend en raakte zelfs de $ 0,70. Deels was dit toe te schrijven aan het nieuws. Het blijkt namelijk dat de in Australië populaire Ripple (XRP) terrein verliest aan Shiba Inu (SHIB). Ook traden er fikse whale-transacties op toen de munt deze $ 0,70 aantikte. Deze bleken vooral plaats te vinden tussen cryptobeurzen, dus het is moeilijk om de (ver)koopintentie van de (ver)kopers in te schatten. Inmiddels lijkt de koers te stabiliseren. De huidige Ripple (XRP)-prijs is $ 0,810, maar desondanks levert dit nog een verlies van 2,44% op ten opzichte van gisteren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen