Crypto update: prijs BTC en crypto rally: ETH, LTC, TRON en NFT updates

Tech Robert Kroes 31 mei 2022
Leestijd: 6 minuten

De Amerikaanse markten waren vandaag gesloten in verband met Memorial Day. Desalniettemin kijken we aan het eind van de Amerikaanse dag naar de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we updates over Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). Ook bekijken we waarom Tron (TRX) in mei zo goed presteerde. Tot slot bekijken we een opmerkelijke ontwikkeling in de NFT markt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto in bull rally

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 29.458,64 ($ 31.630,11). Dit is 7,94% hoger dan gisteren rond deze tijd en liefst 10,98% hoger dan tijdens onze crypto update van afgelopen vrijdag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen in een bull rally. Afgezien van enige stable coins zien we alleen maar groene cijfers op de digitale koersenborden. De grootste stijging is met 17,59% voor Cardano (ADA). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Met deze sterke prijsstijgingen komt natuurlijk de vraag op of er sprake is van een stabiele bull rally of een tijdelijke opleving. Vanmiddag analyseerden we de situatie voor de Bitcoin. Nu bekijken we de updates voor enkele andere cryptomunten.

Crypto experts verschillen van mening over Ethereum (ETH) rally

Een van de cryptomunten die vandaag meedoet in de rally is Ethereum (ETH) en dat is opmerkelijk. Vorige week zagen we namelijk nog dat miners twijfelen aan de stabiliteit van de merge naar Ethereum 2.0 en daar lijkt nog geen verandering in gekomen te zijn.

Veel analisten verwachten dan ook dat er voor Ethereum (ETH) sprake is van een zogenoemde relief rally en dat we toch rekening moeten houden met een bearish correctie voor we een bull rally naar recordprijzen zien. Zij verwachten dat er vanaf de huidige Ethereum (ETH) prijs van $ 1.988,50 op korte termijn ruimte is voor groei naar het eerste sterke weerstandsniveau  op EUR 2.269,-. Optimisten verwachten daarna zelfs een verdere groei naar $ 2.700,- op middellange termijn (in de zomermaanden).

Toch verwachten zij op basis van technische analyses dat de bull rally uiteindelijk niet sterk genoeg is om de koers naar nieuwe records op te drijven. Zij verwachten dat daarvoor eerst ‘another leg down’ nodig is. Hierbij kan de koers terugvallen naar $ 1.500,-.

Crypto exchange slaat alarm ondanks Litecoin (LTC) rally

Litecoin (LTC) is een andere cryptomunt die meedeelt in de rally van vandaag. Na eerdere koersdalingen noteert de live Litecoin (LTC) prijs nu $ 68,90 en dat is 7,66% hoger ten opzichte van gisteren. Toch is het ook hier de vraag of de rally lang duurt.

Deze keer zijn het niet (alleen) de technische analyses die zorgen baren, maar vooral de ontwikkelingen rond de laatste MimbleWimble (MWEB) update van de blockchain. Dit was op technologisch gebied een ontwikkeling waar de LTC-gemeenschap al jaren naar uitkeek. Na een korte opleving in de koers rond de release (zo’n 2 weken geleden) lijkt het bullish effect echter uitgewerkt.

Daarnaast blijkt de MWEB-technologie voor problemen met regelgevende autoriteiten te zorgen. De technologie zorgt er namelijk voor dat transactiedata verborgen worden. Dit is in strijd met de wetgeving rondom witwassen en terrorismepreventie in vele landen. Inmiddels slaan de eerste cryptobeurzen (Upbit en Bithumb) alarm over de update. Zij waarschuwen hun investeerders en dreigen support voor de munt te staken. Daarmee dreigt hetzelfde lot voor Litecoin (LTC) als Monero (XMR). Deze munt werd door haar privacyaspecten door veel exchanges geband, waardoor investeerders afhaakten.

Tron (TRX) rally met dank aan Terra (LUNA), beperkt bullish vooruitzicht

Een van de cryptomunten die de hele maand mei al goed presteert is de Tron (TRX). Sterker nog, in ons overzicht met resultaten zagen we dat dit de enige crypto uit de top 25 is die in mei een positief maandresultaat noteerde.

Dit had alles te maken met de instorting van de USDT, de stable coin van het Terra (LUNA) platform. Vlak voordat deze in elkaar klapte had de Tron (TRX) namelijk haar eigen stable coin (USDD) gelanceerd. Veel beleggers vluchtten naar deze nieuwe speler toen het bij Terra begon te rommelen. Dit zorgde ervoor dat er steeds meer vermogen werd vastgelegd op de Tron blockchain.

Het vastgelegd vermogen bedraagt nu $ 5,94 biljoen. Dit is een stijging van liefst 45% in één maand. Dit vertrouwen betaalt zich uit, want het 24 uur handelsvolume in USDD steeg met 37%. Daarmee is het de qua geblokkeerde waarde de 3de blockchain.

Ondanks dat er genoeg bullish factoren te zien zijn schuilt hier ook een gevaar, waardoor de bull-trend beperkt lijkt. Immers, de 2 blockchains met meer geblokkeerde waarde zijn BSC (van Binance) met $ 8,9 miljard en Ethereum blockchain met $ 71,46 miljard. Dit is een flinke afstand voor Tron om te overbruggen. Daarnaast biedt de Tron blockchain slechts 9 protocollen, waar de Binance Smart Chain al 350 protocollen op haar chain heeft lopen.

Overigens zijn beleggers nog steeds enthousiast. De live Tron (TRX) prijs bedraagt $ 0,0833 en dat is 3,83% hoger dan gisteren.

Vernietigende Google resultaten. Is de NFT hype over?

Een bedrijfstak in crypto die vandaag minder bullish presteerde was de NFT-sector. Uit cijfers van Google trends bleek namelijk dat het aantal zoekopdrachten voor ‘non-fungible token’ sinds januari van dit jaar met 74% gedaald is. Ook blijkt dat het handelsvolume ten opzichte van januari dit jaar met 75% gedaald is. Ook de grote projecten zoals de Bored Ape Yacht Club (BAYC), Mutant Ape Yacht Club en Axie Infinity zagen enorme dalingen in de verkoopvolumes. Dit zijn de schokkende cijfers van daling van het verkoopvolume over vier maanden:

  • BAYC: -41%
  • Axie Infinity: -94%
  • MAYC: -36%

Alle cijfers en grafieken kun je hier bekijken.

Met deze dramatische cijfers kunnen we gerucht concluderen dat de hype uit de NFT markt is. Toch zou het te vroeg zijn om daarmee deze crypto sector als vergane trend te kwalificeren. Dit zagen we in onze uitgebreide NFT special van dit weekend waarin we ingingen op de NFT 2.0, OpenSea transitie en de benodigde veranderingen.

Er blijft dus genoeg te volgen in de crypto markt.

Wel beleggen maar niet (alleen) in BTC en crypto?

Het wordt niet alleen spannend op de cryptomarkt. In onze wekelijkse koersverwachting voor andere populaire beleggingen zien we dat het een week van tegenstellingen is. Deze tegenstellingen duiden op een gevaarlijk, maar kansrijk beleggingsklimaat. Hoe dit uitpakt voor de te verwachten prijsontwikkeling voor beleggingen zoals (AEX) aandelen, olie, goud en FOREX lees je in onze koersverwachting die wij vanochtend publiceerden op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen