Crypto update: prijs BTC en crypto vlak, ETH, ADA en TRX updates

Tech Robert Kroes 10 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de wisselvallige koersverwachting voor Ethereum (ETH) en de bullish verwachtingen voor Cardano (ADA) en Tron (TRX).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.275,82 ($ 30.122,62). Dit is 0,77% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto blijven opvallend vlak. We zien zowel bij de winstgevende als verliezende crypto enige uitschieters. Grootste verliezer van de dag tot nu toe is Litecoin (LTC), dat 2,58% daalt. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor ChainLink (LINK), dat + 3,83% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto analisten verschillen van mening over Ethereum (ETH)

Momenteel handelt Ethereum (ETH) in een bandbreedte tussen $ 1.777,97 en $ 1.827,29. We zien dat een poging tot een bullish uitbraak strandde. Daarmee verwachten analisten dat de munt later deze week uit de bandbreedte zal breken. Helaas zal het dan een bearish break betreffen. Men kijkt dan naar support niveaus op $ 1.750,- en $ 1.700,- als de break sterk is. Mocht men ook bearish door dit niveau breken kan men op langere termijn een koersval verwachten naar de $ 1.550,-. Deze analisten verwachten dat een break boven $ 1.900,- nodig is om een bullish trendbreak te kunnen bevestigen.

Opvallend is echter dat een analyse van de futures markt een ander inzicht geeft. De handel in futures, zoals je deze bijvoorbeeld bij Huobi kun volgen leert namelijk dat future traders niet of nauwelijks short posities onder $ 1.900 innemen. Daarmee lijkt er dus ruimte te zijn voor de Ethereum (ETH) prijs om toch richting een bullish trendbreuk te stijgen.

De live Ethereum (ETH) prijs daalt met 0,98% tot $ 1.786,85.

Gaat Cardano (ADA) crypto voor een koersrecord?

Eind juni voert Cardano (ADA) de Vasil hard fork uit. Ook zijn er volop andere innovaties bij de munt gaande zoals we al eerder bespraken. Analisten zijn dan ook erg enthousiast en houden rekening met een koersrecord. Dit baseren zij op historische analyses. In de weken voorafgaande aan de fameuze Mary hard fork (1 mei 2021) en  Alonzo upgrade (12 september 2021). De Cardano prijs steeg toen respectievelijk met 1.600% en 200%.

De live Cardano (ADA) prijs is $ 0,632. Dit is 2,68% lager dan gisteren en 79,55% lager dan het koersrecord van $ 3.09, dat op 2 september 2021 genoteerd werd. Als we de historische groeicijfers terug zien lijkt een koersrecord dus zeker mogelijk.

Andere analisten zijn echter minder positief. Zo schatten diverse analisten de Cardano (ADA) prijs eind dit jaar tussen $ 1,- en $ 2,-. Daarna volgt volgens hen een gestage groei, waarbij de munt in 2025 een waarde van $ 2,67 kan bereiken en in 2030 op kan lopen naar ergens tussen $ 3,31 en $ 7,49. Hoewel de huidige koers dan nog een gunstige instapmogelijkheid lijkt blijven die vooruitzichten behoorlijk achter bij de recordprijs die men op basis van historische analyses voorziet.

Zien: de Tron (TRX) staat op uitbreken

Een van de crypto die de laatste tijd weer meer in de belangstelling staat van investeerders is de Tron (TRX). Vandaag is de live Tron (TRX) prijs vlak. Zij noteert +0,05 bij een koers van $ 0,0811. Volgens analisten blijft dit niet lang zo.

Zoals je in onderstaande video-analyse kunt zien staat de munt volgens technische analyses namelijk aan de vooravond van een fikse rally.

Een zogeheten gouden kroes zorgt ervoor dat er een bull-rally richting een dubbel-top kan gaan. Hiermee is een koersstijging van 10% of meer waarschijnlijk.

Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen