WANT Crypto update: Bitcoin stijgt, crypto daalt, handelaren in de fout en …

Tech Robert Kroes 23 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is in Amerika de handelsdag ook voorbij. Wij bekijken de Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast zien we hoe handelaren, waaronder Mark Cuban, fors de fout in gaan. Tot slot bekijken we een historische analyse om in te schatten wat de Bitcoin nu kan doen.

Uiteraard beginnen we met de actuele prijzen van Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in verder dalende cryptomarkt

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin (BTC) EUR 27.044,96 ($ 32.267,56). Dit is 2,03 % hoger dan gisteravond, maar zoals verwacht lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van maandagmiddag.

Toch presteert de Bitcoin momenteel beduidend beter dan de rest van de cryptomarkt. Afgezien van de stable coins zien we nog steeds alleen rode cijfers in de prijzen van de top 25 cryptomunten. Grootste daler is de Ripple (XRP), die 12,48 % verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je de live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen.

Handelaren de fout in tijdens cryptocrash

De cryptocrash verraste nogal wat mensen. Inmiddels duiken dan ook de verhalen op over handelaren die de fout in gingen. Zo sloten veel short handelaren hun posities al voordat de koers door de $ 32.000,- zakte. Van een startpunt van $ 37.625,- had men nog een mooi rendement, maar, zoals je nu ziet heeft men toch te vroeg verkocht en daarmee (te) veel verloren.

Een andere trader die de fout in ging is ‘shark’ (vanwege zijn rol in het programma Shark Tank, de Amerikaanse tegenhanger van Dragons’ Den) en miljardair Mark Cuban. Hij investeerde in DeFi-project Titan (TITAN). Deze token klom naar een koers van $ 64,04, maar verloor afgelopen woensdag in één nacht tijd bijna al haar waarde en noteert nu een koers van €0.00002347. Het lijkt er overigens sterk op dat er geen sprake is van een dramatisch koersverloop, maar van rugging door de oprichters. Grof gezegd komt het erop neer dat de oprichters de rekeningen leeg getrokken zouden hebben en met de noorderzon vertrokken zijn.

Het ‘doodskruis’ van de Bitcoin, een historische analyse

Door de snelle koersdalingen dreigt voor de Bitcoin, mogelijk deze week al, een zogenoemd ‘doodskruis’ te ontstaan. Dit is het geval als het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen onder het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen daalt. Wanneer dit gebeurt voorziet men vaak een langere bearish koersontwikkeling.

Rekt Capital berekende dat dit gebeurt zodra de Bitcoin onder $ 29.000,- komt. (De zwarte koers in onderstaande grafiek). Als dit gebeurt volgt de Bitcoin een vierjaarscyclus die de koers terug kan brengen naar $ 18.000,- tot $ 20.000,-.

Vooralsnog lijkt de koers van de Bitcoin echter (ruim) boven de $ 29.000,- te blijven. Dit ligt in lijn met historische patronen, waarbij men een doodskruis pas 107 tot 149 dagen na de aanvankelijke crash verwacht. Dit zou betekenen dat we, als we rekening moeten houden met een bearish patroon, het doodskruis tussen eind juli en half september op moeten zien duiken. Dit zie je in onderstaande grafiek.

Wij hebben de komende maanden dus weer iets om te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen