Crypto update: crash BTC en crypto blijft. BTC dip? Cryptocrime alarm!

Tech Robert Kroes 27 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 crypto. Daarnaast bekijken we hoe diverse vormen van cryptocrime de kop op steken en wat jij ertegen kan doen.

De Amerikaanse handelsdag was een korte, aangezien de beurzen in de middag al sloten in verband met Black Friday. De Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten waren echter alles behalve kalm.

Crash prijs Bitcoin en prijzen top 25 crypto zet door

Inmiddels noteert de live Bitcoin prijs op het moment van schrijven EUR 48.040,67 ($ 54.207,41). Dit is 7,71% lager dan toen de Amerikaanse handelsdag gisteren voorbij was (In verband met Thanksgiving waren de financiële markten gesloten).

We bespraken vanmiddag al waarom er vandaag een cryptocrash was en hoe deze de hele markt beïnvloedt. Ook vanavond houdt de cryptocrash de prijzen van de meeste crypto in de greep. De uitzondering naast de neutrale stable coins blijft Crypto.comCOIN (CRO), dat 2,77% winst noteert in 24 uur. Voor het overige worden er nog steeds zware verliezen geleden. Koploper is Avalanche (AVAX), dat 11,70% verliest in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live crypto prijzen analyseren.

El Salvador in crypto: Buy the Bitcoin dip

De president van El Salvador houdt de Bitcoin prijs goed in de gaten. Nu de prijs 20% zakte na het record dat eerder deze maand met $ 69.000,- gevestigd werd was het reden voor hem om toe te slaan. Hij kondigde dan ook aan dat hij de Bitcoin dip gekocht heeft en 100 extra BTC heeft aangeschaft. Het land is nu met meer dan 1.200 BTC in bezit gerust een Bitcoin whale te noemen. Zoals we hiervoor zagen reageert de markt daar niet enthousiast op.

Crypto via YouTube fraude steeds vaker gestolen

Steeds vaker worden er op YouTube accounts van gerenommeerde cryptopartijen gehackt. Daar zetten cybercriminelen dan links op naar zogenoemde ‘giveaways’. Er zouden dan gratis bekende cryptomunten worden weergegeven. Zodra je echter jouw wallet-adres invult wordt het saldo vakkundig leeg gehaald en heb je dus ongewild een eigen give-away georganiseerd. Dat deze fraude lucratief is blijkt wel uit een analyse van de ontvangende wallets. Daar zien onderzoekers miljoenen voorbij komen.

Ook cryptofraude in de Google Cloud

In een rapport van de veiligheidsdeskundigen van Google slaat men alarm over een cryptofraude in de Google Cloud. Cybercriminelen gebruiken namelijk steeds vaker gehackte cloud-accounts om Bitcoin te minen.

In het rapport laat het Google Cybersecurity Action Team weten actie te nemen zodat bedrijven hun Google Cloud accounts optimaal kunnen beschermen.

Overigens zijn er meer vormen van fraude en manieren om je hiertegen te wapenen. Onze collega’s van Tradeincrypto.com zetten de zaken op een rij en geven tips tegen cryptocrime.

De private key in de kluis bewaren? Dat ligt eraan welke kluis

Een van de zaken die cryptofraude voorkomt is zorgen dat je zelf de private key in handen hebt en deze vervolgens veilig op te bergen. Zakenman Mark Geor dacht dit simpel op te lossen door de codes in zijn kluis te leggen. Helaas lagen daar ook wat waardevolle fysieke spullen in en die trokken de aandacht van insider dieven. Zij besloten domweg de kluis mee te nemen.

Nu is Geor dus niet alleen zijn spullen kwijt, maar ook toegang tot zijn crypto ter waarde van $ 4 miljoen. Hij ziet geen andere optie dan een beloning uit te loven voor de terugbezorging van de private keys. De bezorger kan $ 500.000,- tegemoet zien, maar vooralsnog lijkt er geen animo te zijn. Een gehuurd kluisje bij de bank had in dit geval waarschijnlijk goedkoper geweest.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen