Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt, PlanB stelt koers bij, XRP en ADA

Tech Robert Kroes 25 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de financiële markten in Amerika weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe PlanB zijn Bitcoin verwachting bijstelt. Ook delen we een Ripple (XRP) update en tot slot delen we de reactie van Cardano (ADA) CEO Charles Hoskinson op de delisting bij eToro.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, prijzen top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 52.444,57 ($ 56.798,20). Dit is 2,65% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Daarbij zien we dat ook de actuele prijzen van de top 25 crypto een positief beeld laten zien. Afgezien van de stable coins noteert alleen Elrond (EGLD) nog een negatief resultaat van -1,27%, maar de meeste cryptomunten uit de top 25 cryptomunten noteren winst. Koploper is Terra (LUNA) met 10,77%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Nederlandse analist PlanB stelt Bitcoin voorspelling bij

Het Stock2Flow model van PlanB was al een aantal keer bijzonder nauwkeurig. Velen dachten dan ook dat zijn voorspelling van een koers van $ 93.000,- per eind november uit zou komen. Nadat hij eerder al aangaf dat deze voorspelling niet gebaseerd was op het S2F-model komt hij nu helemaal terug op deze voorspelling.

Hij geeft aan dat er sprake is van een zogenoemde ‘black swan’ die we in de afgelopen 10 jaar niet eerder in de data hebben voorzien. Ook haalt hij pittig uit naar de mensen die hem verwijten een analyse te missen.

Gelukkig is er in zijn originele Tweet wel een positieve bevestiging, hij voorziet met het S2F model nog steeds dat de Bitcoin op weg is naar $ 100.000,- voor het einde van het jaar.

Bijzondere gebeurtenissen rondom Ripple (XRP)

Een andere cryptomunt die vandaag in de belangstelling staat is Ripple (XRP). Niet in de laatste plaats omdat Fox News een uitgebreid onderzoek deed naar de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de SEC. In het onderzoek is Fox News, zij ziet de beslissing van de SEC om Ripple (XRP) aan te klagen als dubieus.

Ook op de beurs speelde Ripple (XRP) zich in de kijker. Er vonden bijzondere transacties plaats tussen wallets op diverse beurzen. In totaal schoof één partij 60 miljoen XRP heen en weer en dat trok natuurlijk aandacht. Al deze aandacht heeft slechts beperkt resultaat. De actuele Ripple (XRP) prijs is $ 1,042. Dit is 1,40% hoger dan gisteren.

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson: overvallen door delisting eToro

Naast Bitcoin en Ripple (XRP) waren de ogen gericht op Cardano (ADA). Dit nadat handelsplatform eToro bekend maakte de munt vanaf 1 januari af te voeren voor Amerikaanse gebruikers.

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson reageerde helder. In een openhartige Twitter-post geeft hij aan dat hij volledig verrast is door de beslissing van eToro en deelt hij zijn visie op het gebeurde.

Ook wist Hoskinson te melden dat er in 2022 meer kansen komen om kennis te maken met Cardano (ADA). Dit door middel van zogenoemde MicroSummits.

Kortom, 2022 belooft weer een spannend cryptojaar te worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen