Crypto update: prijs Bitcoin en crypto stijgt. BTC record, crypto ban en XRP

Tech Robert Kroes 23 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsdag weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast zien we hoe Bitcoin een lokaal record breekt en XRP voorsorteert op de uitkomst van de procedure met de SEC. Tot slot bekijken we 2  crypto bans.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen top 25 crypto herstellen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 51.134,07 ($ 57.654,04). Dit is 2,52% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook bij de actuele prijzen van de top 25 crypto zien we herstel. Er zijn nog wel negatieve koersen. Avalanche (AVAX) verliest met -8,73% het meest, maar over het algemeen zien we positieve koersen. De grootste winst van de dag is voor Polygon (MATIC), dat 11,19% winst boekt in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Bitcoin record in Turkije door vrije val Turkse lira

In het algemeen zagen we de afgelopen periode vooral correcties voor de Bitcoin prijs. Op lokale markten gaat het er echter anders aan toe. Zo vestigde de Bitcoin prijs een record in Turkije. Door de vrije val van de Turkse lira zoeken steeds meer investeerders een alternatief om hun kapitaal tegen hyperinflatie te beschermen. De Bitcoin blijkt daarbij een populair instrument.

Nadat de valutacrisis ervoor zorgde dat de Turkse Lira 15% in één dag verloor steeg de prijs van 1 Bitcoin naar 723.329 Turkse Lira. Dit is omgerekend in Euro’s EUR 50.106,72, waarmee de munt nog goedkoper is dan op de grote cryptobeurzen.

Ripple (XRP) crypto sorteert voor op positieve uitkomst SEC rechtszaak

Ripple (XRP) sorteert voor op een positieve uitspraak in de zaak met de SEC. Ripple CEO Brad Garlinghouse gaf een interview met CNBC, waarin hij aangaf dat hij verwacht dat de zaak in 2022 zal eindigen. Het korte interview kan je hierna bekijken.

Beleggers reageren licht positief op de uitlatingen van de CEO. De huidige Ripple (XRP) prijs bedraagt $ 1,063. Dit is 2,32% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd.

Crypto ban voor Cardano (ADA) en Tron (TRX) in Amerika en vele crypto in India

Naast deze positieve berichten is er ook slecht nieuws te melden. Zo maakt beursplatform eToro bekend dat zij vanaf 2022 Cardano (ADA) en Tron (TRX) bant voor Amerikaanse investeerders.

Vanaf 26 december dit jaar is het voor Amerikaanse klanten al niet meer mogelijk om nieuwe posities te openen. Vanaf 1 januari schort men vervolgens ook de staking vergoedingen op. De laatste betaling over de periode tot en met 31 december zal plaatsvinden op 15 januari. Het verkopen of converteren van de munten blijft mogelijk in begin 2022, maar men kondigt aan hier later een deadline aan te stellen.

In het persbericht meldt men als reden niet meer dan “changes are due to business-related considerations in the evolving regulatory environment’. Dit is opvallend, want zeker over Cardano (ADA) is nagenoeg nooit discussie over de compliance met Amerikaanse regelgeving. Vooralsnog lijken beleggers niet te zeer geschrokken. De actuele Cardano (ADA) prijs noteert $ 1,758 en verliest daarmee 1,29% ten opzichte van gisteren. De Tron (TRX), die inmiddels niet meer in de top 25 staat, noteert met + o,66% zelfs een kleine winst.

Hete crypto winter op komst in India

India heeft al tijden een haat/liefde verhouding met crypto. Momenteel gelden er geen grote beperkingen in de cryptohandel, maar een nieuw wetsvoorstel wil daar verandering in brengen. De Indiase overheid overweegt namelijk alle private cryptomunten in het land te verbieden en alleen handel toe te staan in de te ontwerpen eigen nationale cryptomunt. Daarnaast overweegt men een uitzondering voor toepassing van grootschalige Blockchain projecten. Het wetsvoorstel om deze crypto ban door te voeren wordt behandeld in het winterseizoen dat op 28 november start.

Nu is India de grootste economische entiteit in Zuid-Azië. Bovendien is crypto daar bijzonder populair. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen zal dit tot verkopen van crypto door Indiase beleggers leiden en dit kan de cryptoprijzen in 2022 onder druk zetten. Vooralsnog is het echter nog niet zover. De markt reageert dan ook nog niet direct gezien het positieve sentiment. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen