Cyberpunk 2077 terug in PlayStation Store, maar Sony waarschuwt gamers

Games Jelle van Es 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Cyberpunk 2077 is zonder twijfel één van de slechtste gamelanceringen ooit geworden. De game had de beste game van 2020 moeten worden, maar was met name op de spelcomputers zeer matig. Als gevolg daarvan verdween de game van de PlayStation Store en waren er mogelijkheden voor gamers om hun geld terug te krijgen.

Sinds die tijd heeft de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077 hard gewerkt om de game beter te maken. En nu komt de game terug naar de PlayStation Store, maar Sony waarschuwt gamers nog wel.

Cyberpunk 2077 terug met een kanttekening

Op dit moment kun je Cyberpunk 2077 overigens nog niet digitaal kopen. De game komt op 21 juni officieel terug in de PlayStation Store en dan kun je de game aanschaffen, wanneer je hem nog niet in je catalogus hebt staan. Ondanks dat de game terug is, zijn de problemen nog niet voorbij. Sony waarschuwt gamers dan ook wanneer men de game wil aanschaffen. Er wordt namelijk afgeraden om de gewone PlayStation 4 te gebruiken. In plaats daarvan kun je beter kiezen om de game op de PlayStation 4 Pro of de PlayStation 5 te spelen. Hoewel de game dan zeker niet zo fijn is als op de pc, is hij wel een stuk beter te spelen.

Waarom ik binnenkort weer met Skyrim en Cyberpunk ga beginnen
Cyberpunk 2077 (Afbeelding: CD Projekt)

Sinds de lancering zijn er wel wat patches gekomen om problemen in Cyberpunk 2077 op te lossen. En daardoor zijn er wat minder punten in de game waarop hij vastloopt of je met andere bugs te maken krijgt. Wat dat betreft zie je dus wel dat de maker goed zijn best doet. Het probleem is gewoon dat de game nooit op een ander platform dan de pc had moeten uitkomen. Daar draait de game wel goed op, maar de spelcomputers hebben duidelijk minder kracht en daardoor ziet de game er matig uit. Maar ja, ze hadden die andere platformen nodig om er meer geld mee te verdienen.

Next-gen-versie nog altijd in de maak

Met de terugkeer van Cyberpunk 2077 is het verhaal overigens nog niet af. Er wordt ook nog gewerkt aan een aparte versie voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Het is echter nog niet bekend wanneer die versie gaat uitkomen.

Briljant! Elon Musk speelt Cyberpunk 2077 in Model S met Tesla-controller

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen