Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Elektrische auto's 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Briljant! Elon Musk speelt Cyberpunk 2077 in Model S met Tesla-controller

We weten al een tijdje dat gamen in Tesla mogelijk is. Nu showt Elon Musk zelf wat er mogelijk is in zijn Model S Plaid.

Gamen en autorijden is meestal natuurlijk geen goede combi. Toch moeten we een uitzondering maken voor Tesla. In het nieuwe Model S is het mogelijk, al moet je het natuurlijk niet tegelijkertijd doen. Elon Musk showt nu de game Cyberpunk 2077 met PlayStation 5-kwaliteit in de auto.

Gamen in de Tesla

Deze maand vertelde AMD al over de mogelijkheden van de RDNA 2 GPU in combinatie met de Ryzen-processor in het nieuwe infotainmentsysteem van Tesla. Nu voegt Elon Musk de daad bij het woord.

“Er is nog nooit een auto geweest die ook state of the art computer-kwaliteit heeft. Het infotainmentsysteem is letterlijk op hetzelfde niveau van een PlayStation 5,” vertelde Elon Musk tijdens een demo afgelopen nacht. “Dit zijn letterlijk PlayStation 5-prestaties, en ja, het kan Cyberpunk draaien. Het systeem heeft 60 fps bij de meest moderne games.”

Elon Musk showt Cyberpunk 2077

Tijdens de demo van het nieuwe systeem waren er dan ook beelden van Cyberpunk 2077 te zien. We weten door alle problemen rond de game hoe lastig het kan zijn om de game soepel te spelen. Het is in de Tesla mogelijk omdat het nieuwe entertainmentsysteem 10 teraflops kracht heeft.

Wat in de demonstratie van Elon Musk ook opvalt, is dat de Tesla zijn eigen gamecontroller heeft. De grote vraag is of deze echt is, of slechts een dummy. Cyberpunk werd namelijk gespeeld met een Xbox-controller op de Tesla.

Gamen en autorijden

De grote vraag is natuurlijk wat je moet met een gameconsole in een auto. Rijden en gamen kan niet tegelijkertijd. Toch kijkt Elon Musk hiermee vooral naar de toekomst. “Als er in de toekomst een autopiloot of een volledig zelfrijdend systeem komt, dan wordt entertainment nog belangrijker,” vertelt de Tesla-topman tijdens de demonstratie.

Overigens moet je wel een hele zak geld meenemen, wil je Cyberpunk in een Tesla spelen. De model S Plaid heeft een vanafprijs van 119.990 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!