Jelle van Es
Jelle van Es Games 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Cyberpunk 2077’s grote update komt pas volgend jaar

Eind 2020 werd Cyberpunk 2077 uitgebracht. Het was toen de verwachting dat het gelijk één van de beste games van dat jaar zou gaan worden, maar dat was niet het geval.

Cyberpunk 2077 werd geplaagd door matige prestaties op oudere spelcomputers en zat vol met fouten. Sindsdien heeft de ontwikkelaar er veel aangedaan om de game naar een redelijk niveau te halen, met de onlangs uitgegeven update voor de PlayStation 5 en Xbox Series X als een voorlopig hoogtepunt. Nieuwe content laat nog even op zich wachten.

Nieuwe content Cyberpunk 2077 komt voorlopig niet uit

Onlangs gaf uitgever CD Projekt Red zijn kwartaalcijfers uit en aan de hand daarvan is heel wat informatie naar buiten gebracht. Naast dat de The Witcher 3-upgrade flink wat vertraging oploopt, is er ook wat slecht nieuws voor Cyberpunk 2077. Althans, als je uitkijkt naar de nieuwe content. Het is altijd de bedoeling geweest dat de game zou worden voorzien van nieuwe avonturen na de release, maar die worden keer op keer uitgesteld. Ook nu weer.

Want volgens de bovenstaande tweet, krijgen we de nieuwe uitbreiding voor Cyberpunk 2077 pas ergens in 2023. En dan is de kans groot dat je hem eerder in het midden of aan het einde van het jaar krijgt dan aan het begin. Wat voor soort uitbreiding het precies is, is niet bekend. Het lijkt er op dat het een stuk gaat zijn waarvoor je moet betalen en dat je dan flink wat uren er mee los kan gaan. Voor The Witcher 3 bracht de ontwikkelaar een tweetal van dit soort uitbreidingen uit en die waren dik de moeite waard.

Tevreden waar het nu staat

De ontwikkelaar liet verder weten redelijk tevreden te zijn met hoe Cyberpunk 2077 er nu voor staat. Na alle ellende van het begin is de game nu op een niveau dat hij redelijk de moeite waard is. Wil je weten wat wij destijds van de game vonden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Vijf redenen om Cyberpunk 2077 toch te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!