Populaire Telegram-functie komt eindelijk naar WhatsApp

Apps Jeroen Kraak 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is een van de populairste chatapps in de wereld. Toch heeft concurrent Telegram een functie die niet zou misstaan. Tot nu.

We kunnen eigenlijk niet meer zonder WhatsApp. Het is de ideale manier om snel te communiceren met vrienden en familie. Een van de fijnste functies is natuurlijk de groepsapp. Zo kun je makkelijk praten met vrienden en familie. Soms zijn deze groepsgesprekken informatief maar vaak zitten ze ook vol met heerlijke onzin waar we stiekem van genieten.

Cummunity’s in WhatsApp

Toch kan het allemaal wat beter volgens WhatsApp, want het komt nu met Community’s. Met deze functie kunnen gebruikers afzonderlijke groepen samenbrengen onder één overkoepelende structuur die bij hun behoeften aansluit. Zo kunnen zij updates ontvangen die naar hele Community’s worden verzonden en makkelijk kleinere discussiegroepen opzetten. Iets wat natuurlijk al veel wegheeft van functies die beschikbaar zijn op Telegram.

WhatsApp laat je nu nog makkelijker berichten sturen

Beheerders van Community’s krijgen ook nieuwe tools waarmee de communicatie nog beter moet verlopen. Zo kunnen zij naar iedereen aankondigingen versturen en controle krijgen over welke groepen erin worden opgenomen.

In het persbericht haalt WhatsApp ook uit naar Telegram met een paar steken in onder water. “Terwijl andere apps chats ontwikkelen voor honderdduizenden mensen, kiezen wij ervoor om ons te concentreren op het ondersteunen van de groepen die deel uitmaken van ons dagelijks leven.”

WhatsApp Community's
Community’s. (Afbeelding: WhatsApp)

Andere nieuwe functies

Naast de Community’s gaan ook de groepsgesprekken in WhatsApp op de schop. Deze hoeven overigens geen deel uit te maken van een Community. Er komen een aantal nieuwe functies aan waarvan we je al eerder op de hoogte hebben gesteld.

Zo kunnen er in groepschats emoji-reacties gegeven worden, zoals je wellicht kent van Facebook. Dit moet ervoor zorgen dat een chat niet overspoeld wordt met allerlei afzonderlijke reacties.

Ook wordt het mogelijk om grotere bestanden te delen. De limiet wordt verhoogd tot 2 gigabyte. Zo heb je een dienst als WeTransfer bijvoorbeeld niet meer nodig om grotere bestanden te versturen.

WhatsApp nieuwe functies
Nieuwe functies (Afbeelding: WhatsApp)

Naast de twee bovenstaande functies krijgen beheerders verwijderrechten en kunnen er grotere spraakoproepen worden verzonden. Wanneer deze functies precies naar WhatsApp komen is nog onbekend. De berichtendienst noemt in het persbericht geen datum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen