Plannen maken met je vrienden? WhatsApp maakt het makkelijk!

Apps Jeroen Kraak 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je afspraken wil maken met je vrienden doe je dat meestal via WhatsApp. Vaak is dat een zooitje, maar daar komt een einde aan.

Welkom in de prachtige wereld van de groepsapps. Iedereen heeft via WhatsApp een aantal chats waarin je praat met meerdere mensen tegelijk. Dat kan je vriendengroep zijn, de buurtapp, of een plaats om een familieweekend te organiseren. Toch kan het soms erg onoverzichtelijk zijn en dan vooral wanneer je iets wil plannen. Gelukkig lijkt daarvoor nu een oplossing voor te komen.

Polls in WhatsApp

WhatsApp test nu in de nieuwste betaversie op iOS een bijzondere functie die je wellicht kent van andere social media. Het lijkt te werken aan polls, meldt WaBetaInfo. Deze functie is al aanwezig bij grote concurrent Telegram en ook Twitter en Facebook hebben die mogelijkheid al.

WhatsApp laat je nu nog makkelijker berichten sturen

Het woordje poll zegt natuurlijk alles al. Je kunt in de betaversie van WhatsApp een vraag invoeren en daarbij verschillende antwoorden invullen. De andere leden in de groepschat kunnen dan stemmen wat ze de beste optie vinden.

Een poll is natuurlijk een ideaal middel om de mening van een groep te meten. Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat iedereen wil eten of wanneer je bijvoorbeeld een groepsuitje wil plannen. Of je gebruikt ‘m voor belangrijke levensvragen zoals: friet of patat?

Bij deze functie in WhatsApp hoef je niet allemaal verschillende antwoorden door te spitten en heb je in een keer een duidelijk overzicht. Het is nog onduidelijk of alleen een beheerder van de chat een poll kan starten, of dat ook andere leden in de groep dit kunnen.

poll WhatsApp
Friet of patat? (Afbeelding: WABetaInfo)

Nu nog alleen in beta

De functie is alleen nog in de betaversie te vinden. Dat betekent dat niet deze niet in de reguliere versies van WhatsApp zit. Dat doet de dienst om te testen of het een toevoeging is en of alles naar behoren werkt. Dit proces kan overigens nog redelijk lang duren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen