Sabine Schults
Sabine Schults Films & Series 17 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Zelfs Darth Vader is bang voor de kracht van dit Star Wars-personage

Darth Vader is hét ultieme kwaad in Star Wars. Zijn Force Choke waarmee hij ondergeschikten kan laten stikken, is enorm iconisch en net zo angstaanjagend. Het blijkt echter vrij tam te zijn als je het vergelijkt met Grand Admiral Thrawn.

Hoewel Darth Vader zijn Force Choke in eerste instantie vooral als middel gebruikt om een lesje te leren, lijkt het in The Empire Strikes Back ook een dodelijk middel te zijn (al is dit niet 100 procent duidelijk). Hoewel de kracht enorm beangstigend is, valt het in het niets bij iemand die ter plekke een ander kan onthoofden…

Een nog angstaanjagender Star Wars-personage?

In de comic Star Wars: Heir to the Empire #3 is een nog angstaanjagender Star Wars-personage te zien dan Darth Vader, viel Screenrant op. Grand Admiral Thrawn is er op zoek naar Luke Skywalker. Luke zou Luke niet zijn als hij niet wist te ontsnappen. Dit valt niet bepaald in de goede aarde bij Thrawn en dus moet iemand anders het ontgelden.

Wanneer Grand Admiral  Thrawn verhaal gaat halen bij een van zijn onderdanen krijgt hij ogenschijnlijk geen bevredigend antwoord. Thrawn beveelt zijn rechterhand Ruhk om de man te onthoofden, recht voor de neus van alle omstanders. Zonder twijfel is dit veel gruwelijker dan de Force Choke van Darth Vader.

Thrawn in Star Wars comic
De scène in kwestie uit de Star Wars-comics (Screenshot: Screenrant)

Onthoofding erger dan verstikking door Darth Vader

Niet alleen omdat een onthoofding er veel erger uitziet dan een langzame verstikking. De methode van Darth Vader is namelijk ook niet altijd even dodelijk. In A New Hope gebruikte hij zijn Force Choke bijvoorbeeld zonder dodelijk slachtoffer als gevolg.

In films en series is het wel vaker de vraag of iemand wel echt dood is, vooral als de dood niet daadwerkelijk in beeld is gebracht. Zeker weten doen we het niet, maar het lijkt erop dat zelfs Darth Vader bang moet zijn van iemand zoals Grand Admiral Thrawn.

Star Wars is een succes, maar had bijna een echte oorlog ontketend

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!