De best betaalde banen waarbij je niet naar een scherm hoeft te staren

Daniel Koster 2 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Wij houden van technologie en daarvan verslag doen. Toch vinden we het af en toe jammer dat dit betekent dat je veelvuldig aan een scherm bent gekluisterd. Nieuwe apps, toffe extensies voor Chrome en zelfs met de Tesla op safari, je komt overal schermen tegen. En wanneer wij erover schrijven doen we dat uiteraard achter een beeldscherm.

Sommige mensen willen lekker bezig zijn zonder dat daar een scherm aan te pas komt. Zonder in te leveren op salaris, en dat kan. Het chille hieraan is dat die banen vaak ook nog uniek zijn waardoor je op vrijdagmiddagborrels ook over goede gespreksstof beschikt. Iets met twee vliegen, één klap.

De bloemetjes en de bijtjes

Word imker! Dan ben je heerlijk in de buitenlucht bezig en daar hoef je ook geen opleiding voor te doen. Een cursus volstaat. Je verdient dan tussen de 1500- en 4500 euro.

Een hart van staal

Als je over een hart van staal bezit kun je deurwaarder worden. Je dient dan wel je gevoelens tijdelijk uit te zetten. Dat vinden wij lastig. Maar ja, voor 3238 euro per maand is dat het proberen waard.

Een gouden giecheltje?

Kun jij mooi zingen? Ga dan zingen in de opera of musical. Dat kan je 3327 euro per maand opleveren. De werktijden zijn alleen wel pittig.

Kom pak je lasser maar

Je kunt met een MBO-opleiding lasser worden. Daar komt dan verder geen computerscherm aan te pas, al is het lassen wel wat minder vriendelijk voor je rug en knieën. Voor 3399 euro is dat wel te overzien.

Lekker graven

Houd jij van de geschiedenis en het buiten zijn? Dan is archeologie iets voor jou. Je kunt dan vooral bezig zijn met zaken als opgravingen. Ook kun je aan de slag als docent. Zorg er alleen wel voor dat je dan iemand anders hebt die de computerklusjes voor je uitvoert. Je verdient als archeoloog maximaal 4378 euro.

Spuit erin en gaan

Kun jij wel tegen bloed en hou jij van het verdoven van mensen? Dan is de opleiding tot anesthesist een goede keuze. Je verdient daar goed mee en zult tussen de 5833- en 10.833 euro mee verdienen. Je moet dan alleen wel een universitaire opleiding afronden.

Andere medische opleidingen

Je kunt nog andere medische opleidingen bedenken die ook goed betalen. Met een beetje geluk hoef je dan ook weinig naar een scherm te kijken. Wat dacht je van een baan als gynaecoloog. Dat verdient eveneens tussen de 5833- en 10.833 euro.

Onze favoriet

Onze favoriet en tevens de potentiële grootverdiener is het worden van stuntman. Je kunt hier vijfduizend euro per maand mee verdienen, maar dit kan oplopen tot zeventigduizend euro per maand. Damn, daar willen wij wel voor oefenen en potentieel wat botten breken.

Je zult je vast afvragen waar we deze bedragen vandaan hebben getoverd. Deze, deze en deze websites hebben ons geholpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen