Waarom de snooze-functie op je iPhone 9 minuten is

Apple Daniel Koster 15 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

De kans is groot dat je regelmatig de snooze-functie op je iPhone gebruikt. Dan krijg je er nog eens negen minuten bij, voor de wekker opnieuw gaat. Maar waarom negen minuten?

Snooze er op los!

Het is een vraag die ons allen al tijden bezig houdt. Het is een raadsel waar wij al jaren van wakker liggen. Het is kennis waar wij al sinds het ontstaan van de iPhone naar hunkeren. Waarom snooze je met de iPhone in intervallen van negen minuten.

Waarom bijvoorbeeld niet tien minuten? En waarom kun je niet zelf instellen hoe veel minuten je wilt snoozen zoals je dat bijvoorbeeld bij Android-smartphones wel kunt? Nu hebben we eindelijk het antwoord voor je!

iphone snooze

Dé reden dat iPhones 9 minuten snoozen

De reden dat iPhones negen minuten snoozen is te vinden door naar het verleden te kijken. En dan niet naar het verleden van Apple, maar van de klok. Nog voor de tijd van de digitale klokken waren er allerlei analoge klokken, zo ook de mechanische klok. Op een gegeven moment werd voor deze mechanische klokken een snooze-knop ontwikkeld.

Deze knop bood, net zoals de iPhone, slechts één optie aan om te snoozen. Je raadt het al, je kon met deze oude klokken enkel snoozen in intervallen van negen minuten. Dit aangezien de knop werkte door ‘m aan te sluiten aan het deel van de klok dat het verstrijken van de minuten voor haar rekening neemt. De makkelijkste manier om dit voor elkaar te krijgen en mensen nog zo lang mogelijk te laten snoozen was negen minuten.

9 minuten snoozen

De vraag waar wij ons al tijden mee bezig houden heeft dus een interessant antwoord waar wij zeker niet in zijn teleurgesteld. Dankzij Apple blijft dit historische feitje omtrent de eerste mechanische klokken die de snooze-functie aanboden voortbestaan. Dit wetende hopen wij dat Apple het enkel negen minuten kunnen snoozen zal blijven aanhouden. Gaaf!

Check hier de beste horloges onder de 250. Geen ochtendmens? Misschien wel met deze vibrerende wekker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen