Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 14 jul 2017

Groen leven: deze app helpt je met eigen voedsel vinden

Wie bekend is met de Deense chef kok René Redzepi, weet dat hij behalve om zijn innovatieve gerechten ook bekend staat om zijn geweldige capaciteiten om in de natuur altijd voedsel te kunnen vinden. Zelfs moeilijk te vinden vruchten en groentes zijn voor Redzepi niet veilig. Omdat de chef deze skills even belangrijk vindt als leren lezen, heeft hij een manier bedacht de eetbare natuur ook met jou te kunnen delen. Met zijn Vild Mad app hoef je nooit te verhongeren, want je weet altijd waar eetbare planten uithangen.

Ontdek de wilde eetbare natuur

Hoewel het zoeken van voedsel in de natuur met de app als iets leuks wordt neergezet, is het doel van de chef om mensen deze skillset permanent aan te leren. Of hij hiermee een soort apocalypse in het achterhoofd houdt, of gewoon mensen terug naar de natuur wil brengen wordt niet helemaal duidelijk. De app houdt rekening met verschillende soorten gebieden gedurende de verschillende jaargetijden en wordt omschreven als een hulpmiddel om de wilde eetbare natuur te verkennen.

Vild Mad app

Vild Mad is een soort encyclopedie

Niet alleen de Deense natuur wordt beschreven. De app geeft informatie over verschillende plaatsen over de hele wereld. Gebruikers die in de buurt van een oceaan of bos wonen hebben geluk. Deze krijgen toegang tot een gids om voedsel te zoeken. Maar ook voor mensen die in de stad wonen is er veel te doen. Deze gebruikers kunnen alvast leren over verschillende soorten wilde vruchten en planten. Onder de ingrediënten tab is een lange lijst van verschillende eetbare planten te vinden. Je krijgt de lijst of per seizoen te zien of op alfabetische volgorde.

Vild Mad app voor de eetbare natuur

Maak meteen een nieuw recept met de verzamelde planten

Tijdens je ontdekkingstocht door de natuur is het mogelijk om foto’s en notities op te slaan en een soort logboek bij te houden. Op deze manier weet je precies waar je bent geweest en waar je dus moet zijn om meer voedsel te vergaren. Wanneer je de eetbare natuur hebt overwonnen heeft de app ook nog verschillende recepten in de aanbieding.

Vild Mad app

Voor wie enthousiast is geworden, is Vils Mad beschikbaar in de app store en bij Google Play. Het is misschien een idee voor René Redzepi om zijn app te koppelen aan deze slimme inductieplaat. Op deze manier biedt de app je echt een full service en begeleidt hij je ook nog actief tijdens het koken.

Reageer op artikel:
Groen leven: deze app helpt je met eigen voedsel vinden
Sluiten