Netflix brengt een van duurste Nederlandse films naar streamingdienst

Films & Series Jeroen Kraak 13 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft een grote Nederlandse titel binnengehaald en gaat die wereldwijd uitzenden. Dit is wanneer je de titel kunt verwachten.

Netflix heeft een grote slag geslagen, zowel letterlijk als figuurlijk. Het gaat namelijk om de De Slag om de Schelde. Het is met een budget van 14 miljoen euro de op-een-na-duurste film ooit. Alleen Zwartboek was duurder.

De Slag om de Schelde komt naar Netflix

De Slag om de Schelde kende veel moeilijkheden rondom de release. Toen de film uit zou komen, gingen de bioscopen dicht. Uiteindelijk kwam de film in juni 2021 alsnog naar de bioscoop en heeft ook zeer goed gedaan. De film trok ruim 400.000 bezoekers naar de bioscoop en behaalde daarmee een platina status.

Corinna Schumacher openhartig in Netflix-trailer van docu over Michael

Netflix beschrijft De Slag om de Schelde als volgt: “November 1944. Op het onder water gelopen eiland Walcheren in Zeeland vechten duizenden geallieerden tegen het Duitse leger. Drie jonge levens raken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een Engelse gliderpiloot en een Zeeuws meisje dat tegen wil en dank in het verzet betrokken raakt, komen voor cruciale keuzes te staan die niet alleen gaan over hun eigen vrijheid maar ook over de vrijheid van anderen.”

Bekende cast

De film is gemaakt door Alain de Levita. Hij was eerder onder andere verantwoordelijk voor andere grote Nederlandse films als Bankier van het Verzet, Tonio en De Storm. De hoofdrollen in de film zijn onder andere voor Gijs Blom, Jamie Flatters, Susan Radder, Jan Bijvoet en Tom Felton. Blom timmert hard aan de weg, want hij was eerder al te zien in de Netflix-serie The Letter of the King en de succesvolle film De Libi.

Op deze datum kun je ‘m verwachten

Natuurlijk vraag je jezelf af wanneer je de film op Netflix kunt verwachten. Vanaf 15 oktober is de titel wereldwijd beschikbaar op de streamingdienst. Kun je niet wachten op De Slag om de Schelde? Dan kun je ‘m nog steeds in verschillende bioscopen zien op dit moment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen