Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Kate komt naar Netflix: “Ik vind het heerlijk om een badass heldin te zien”

Het is zover: de actiefilm Kate komt naar Netflix. Wij spreken met hoofdrolspelers Mary Elizabeth Winstead en Miku Martineau.

Netflix zet flink in op eigen films. Het komt dit jaar elke week met een nieuwe original. Dit keer is het de beurt aan Kate, een keiharde actiefilm. Hoofdrollen zijn voor Mary Elizabeth Winstead en Miku Martineau. Ook onze eigen trots Michiel Huisman heeft een rolletje. Om alvast in de stemming te komen voor de film spreken we met de twee hoofdpersonen.

John Wick meets Kill Bill

Kate is een soort John Wick meets Kill Bill op Netflix. Kate is een huurmoordenaar die wordt vergiftigd tijdens een klus waardoor ze maar 24 uur heeft te leven. In die tijd wil ze wraak nemen op diegene die dat haar heeft aangedaan. Ze gaat op jacht door de neonverlichte straten van Tokyo. Verwacht ontzettend veel actie en martial arts met af en toe een vleugje humor.

“Als ik Kate was, zou ik de film beschrijven als een erg intense dag waarbij ze niets te verliezen heeft. Kate gaat haar dood wreken want ze wil niet voor niets sterven. We zien haar dan ook losgaan op verschillende mannen,” vertelt Winstead lachend.

Kate Netflix
Mary Elizabeth Winstead (Kate) en Miku Martineau (Ani) (Afbeelding: Netflix)

Voor Martineau is dit een van haar eerste grote rollen. Ze is dan ook blij dat ze samen kan werken met de ervaren Winstead. “Ze is echt heel aardig en ik voelde me zo welkom op de set. Ik heb zoveel van haar geleerd door alleen al naar haar te kijken. Ik ben haar echt heel dankbaar.”

Kate is een badass

Een opvallend aspect aan deze film is dat de vrouw de hoofdrol heeft. In actiefilms gebeurt dat niet vaak, maar Winstead ziet graag dat het verandert. “Ik vind het heerlijk om een badass heldin te zien. Het mooie aan Kate is dat je ook haar kwetsbaarheid en de diepte in haar karakter ziet, wat niet veel voorkomt bij actiefilms. Het voelt echt en dat zorgt voor een mooie combinatie.”

Corinna Schumacher openhartig in Netflix-trailer van docu over Michael

Natuurlijk horen bij een actiefilm ook de nodige stunts en vechtscènes. Iets waar acteurs vaak hard voor moeten trainen, maar voor Winstead wel meeviel. “Ik heb het geluk dat ik al in meerdere actiefilms heb gespeeld en die hadden dezelfde stuntcoördinator. Het voelde dus al alsof ik de training had gehad. Ik kon dus meteen de film inspringen en ervoor gaan. Ik mocht dus meteen met het coole beginnen.”

Martineau is blij met het eindresultaat. “Het voelt zo onwerkelijk om deel uit te maken van zo’n talentvolle cast. Het is echt een ervaring die mijn leven verandert.” Kate is vanaf 10 september te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Kate komt naar Netflix: “Ik vind het heerlijk om een badass heldin te zien”
Sluiten