Lasers als ruitenwissers: Tesla lijkt werk te maken van knotsgek idee

Elektrische auto's Mark Hofman 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla lijkt wederom een knotsgek idee te willen omzetten in werkelijkheid. Het Amerikaanse bedrijf van CEO Elon Musk heeft namelijk een patent toegekend gekregen. Je toekomstige elektrische auto kan in theorie dus een functionaliteit krijgen zoals je nog nooit één gezien hebt.

Het patent dat is toegekend gaat namelijk over de toevoeging van lasers op je elektrische auto. Niet om de afstand tot objecten te bepalen of verkeersborden beter te scannen, maar simpelweg om vuiligheid en water van je vooruit te halen. Juist: lasers als ruitenwissers, dus.

Tesla aan de haal met lasers

Eerder deze week heeft Tesla een patent toegewezen gekregen door de United State Patent and Trademark Office. In het patent is te zien dat het bedrijf een elektrische auto wil ontwikkelen die beschikt over hele bijzondere ruitenwissers. Tesla speelde twee jaar geleden al met het idee, maar van daadwerkelijke ontwikkeling was tot op heden nog geen spraken. Bedrijven dienen jaarlijks ontzettend veel patenten in en maken van slechts een paar ideeën werkelijkheid. Of de functionaliteit er ook echt komt is dus niet bekend, maar dat Tesla twee jaar later nog steeds gek is op zijn laser-idee mag dus duidelijk zijn.

Tesla laser
Een bijzondere oplossing (Afbeelding: USTPO)

De enige hoop die consumenten op dit moment kunnen hebben is het feit dat het prototype van de Cybertruck nog geen ruitenwissers heeft. Het zou dus kunnen zijn dat Tesla de laser-oplossing voor dit nieuwe model ontwikkelt, al lijkt het er sterk op dat de electromagnetische ruitenwissers eerder hun opwachting zullen maken. Deze ruitenwissers werden eerder al onthuld.

Innovatie op accugebied

Het is natuurlijk fantastisch dat Tesla zichzelf blijft en dat het bedrijf dus ook nog steeds met knotsgekke functionaliteiten bezig is. Toch is het wel belangrijk dat ook de belangrijke zaken, zoals de kwaliteit van de accupakketten, doorontwikkeld worden. Iets dat ook zeker het geval is.

Tesla doet indrukwekkende onthulling over accu van elektrische auto’s

Onlangs maakte Tesla bekend hoelang het duurt voor een accupakket 10% van zijn capaciteit verliest. Ben je benieuwd naar het antwoord? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen