De Snelle Hap: alle technologie, popcultuur en wetenschap van vrijdag 3 maart

Tech Mark Hofman 3 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Vandaag in De Snelle Hap: gratis Formule 1 kijken dit weekend, batterijen elektrische auto minder goed dan gedacht, een nieuwe aflevering van de Freakin’ Nerds-podcast en een prachtig verhaal over ChatGPT.

Welkom bij De Snelle Hap: dé rubriek waarmee je in no time op de hoogte bent van alles rondom technologie, popcultuur en wetenschap. De redactie van WANT verzamelt van maandag t/m vrijdag het grootste nieuws en gooit het om 17:00 uur sharp voor je in een overzicht. Maakt niet uit of wij nu degene zijn die het melden of een andere partij: als jij up-to-date bent, zijn wij blij.

De Snelle Hap: technologie, popcultuur en wetenschap op vrijdag 3 maart

Op vrijdag 3 maart schijnen we licht op de gehele batterijsituatie van de elektrische auto, want is deze nu wel zo goed voor het milieu als we denken? Daarnaast bekijken we een erotische thriller op Netflix, leren wie iets nieuws over BMI én moet Apple op de knieën voor de EU.

Dit is De Snelle Hap van vandaag:

Zijn de batterijen in de elektrische auto zo goed als we denken? | WANT

De batterijen die we tegenwoordig steeds vaker gebruiken door de toename in de elektrische auto’s blijken toch niet zo

De elektrische auto wordt, vanwege zijn herlaadbare batterijen, gezien als hét milieuvriendelijke alternatief voor de benzinebak. Maar is het allemaal eigenlijk wel zo goed voor onze planeet als we denken?

Onderzoek wijst uit dat er een aantal factoren zijn die de batterijen niet zo duurzaam maken als ze kunnen zijn. WANT-redacteur Dunke van Boekel vertelt je er alles over.

Mustang Mach-E GT Ford
Mustang Mach-E GT (Afbeelding: Ford)

Erotische thriller is de Netflix-serie van het moment | Manners

Netflix heeft een hoop interessante films en series in het aanbod staan. Waar het voornamelijk de grote jongens zijn die de show weten te stelen, zijn het vaak juist de kleine onbekenden die we als pareltjes aanschouwen.

Dat Tríada, een Mexiaanse erotische-thriller, op dit moment het platform verovert is wat ons betreft dan ook alles behalve uniek te noemen. Maar tof, dat is de serie volgens onze collega’s van Manners zonder enige twijfel.

BMI de mist in: overgewicht ongezonder dan we dachten | WANT

Te zwaar zijn is volgens de wetenschap niet gezond. Het loont daarom om je gewicht goed in de gaten te houden en je BMI zo nu en dan te bereken. Al lijkt dat laatste ons de afgelopen jaren toch redelijk voor de gek gehouden te hebben.

Onderzoek wijst namelijk uit dat er iets mis is met de BMI-berekening. De boel staat, op z’n zachts gezegd, een beetje op z’n kop. De meeting schijnt namelijk alles behalve accuraat te zijn, waardoor overgewicht nog ongezonder lijkt dan we al dachten.

WANT-redacteur Dunke van Boekel legt het je in onderstaand artikel uit:

Overgewicht gerekend in BMI nog ongezonder dan we dachten

Apple ook op de knieën bij EU voor iMessage | One More Thing

Het mag duidelijk zijn dat Apple onder een vergrootglas ligt bij de Europese Unie. Nadat het Amerikaanse bedrijf gedwongen over moet stappen op USB-C en de toekomst van de App Store in het geding is, komt iMessage ook onder vuur te liggen.

iMessage moet, zoals Google dat al tijden dolgraag zou zien, toegankelijker worden voor andere platformen. En niet zo’n beetje ook. WANT-redacteur Dennis Mons vertelt je er alles over op onze zusterwebsite One More Thing.

Deze iPhone-feature zorgt soms voor ‘slechtere’ foto’s
De iPhone 14 Pro. (Afbeelding: Unsplash/Omar Al Ghosson))

Zo kijk je de Formule 1 gratis dit weekend | Manners

Het is zover: het Formule 1-seizoen is weer begonnen. Aanstaande zondag gaat het seizoen van 2023 officieel van start en jij kunt dat natuurlijk lekker vanuit je luie stoel bekijken. Helaas moet dit tegenwoordig wel door middel van een streamingdienst. Of zijn er andere mogelijkheden die we over het hoofd zien?

Onze collega’s van Manners denken van wel. Er zijn namelijk manieren om de Formule 1 dit weekend gratis te bekijken. In dit artikel vertellen ze je meer.

Max Verstappen Formule 1 F1 TV Pro Viaplay, simulator
Max Verstappen in actie. (Afbeelding: ANP/Sem van der Wal)

Wie verdient er eigenlijk geld met AI? | The Verge

De wereld is in de ban van Artificial Intelligence, beter bekend als AI. Handige tools als ChatGPT slepen ons door het digitale leven heen als nooit tevoren, maar wie verdient daar nu eigenlijk geld aan?

Amerikaanse technologiewebsite The Verge ging op onderzoek uit en vertelt je precies wat je wil weten!

Microsoft Copilot vs. ChatGPT: welke ai-chatbot past bij jou?
Strijd der titanen. (Afbeelding: Possessed Photography)

Freakin’ Nerds praten over het Mobile World Congress | Podcast

Het is vrijdag en dat betekent dat we een nieuwe aflevering van de Freakin’ Nerds-podcast online staat. WANT-redacteuren Dennis, Jeroen en Mark babbelen deze week als een gek over het Mobile World Congress 2023 en de smartphones in het algemeen.

De aflevering is via onderstaande stream te luisteren op Spotify:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen