Jelle van Es
Jelle van Es Games 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Eén van de beste PS4-games krijgt speciale PlayStation 5-versie

In het najaar van 2019 kregen we de game Death Stranding op de pc. Deze klassieker van Hideo Kojima deed dingen heel anders dan de gemiddelde game. Mocht je hem gemist hebben, dan is het goed om te weten dat de game dit jaar ook op de PlayStation 5 verschijnt.

Death Stranding voor de PlayStation 5 werd tijdens de Summer Games Fest Kickoff gepresenteerd. Het gaat om de zogenaamde Director’s Cut, die waarschijnlijk wat extra content en andere verbeteringen biedt.

Death Stranding komt naar de PlayStation 5

Vorig jaar verscheen overigens al de pc-versie van Death Stranding, die ten op zichte van de PlayStation 4-versie van de game wat verbeteringen bracht. Maar die game was inhoudelijk hetzelfde. De Director’s Cut voor de PlayStation 5 lijkt echt nieuwe content te brengen. Althans, dat is hetgeen dat we kunnen afleiden uit de onderstaande trailer.

Deze trailer voor Death Stranding: Director’s Cut voor de PlayStation 5 is een duidelijke ode aan de originele Metal Gear Solid-game die destijds op de PlayStation verscheen. De setting van deze locatie doet je namelijk heel erg denken aan de opening van die game, waarbij je uiteindelijk via een lift naar boven moet. In dat level zijn er een aantal bewakers en heb je mogelijkheden om je te verschuilen. De ode wordt nog duidelijker doordat Sam een doos pakt uit het schap. Hij moet alleen nog wel even leren hoe hij zich precies in zo’n doos moet verschuilen. Want door er in te stappen met de bovenkant open, kun je je natuurlijk moeilijk verstoppen voor de vijand.

Eerste teaser

Deze trailer van Death Stranding: Director’s Cut voor de PlayStation 5 moet je zien als een teaser van de game. Het is de bedoeling dat de volledige onthulling binnen een paar weken wordt gedaan en dat de titel daarna snel wordt uitgebracht. Dat zou dus in principe voor het einde van het jaar zijn. Wil jij weten wat wij van de PlayStation 4-versie vonden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Death Stranding en de kracht van de pc

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!