Destiny 2 The Witch Queen: 5 feiten over het nieuwe avontuur

Games Jelle van Es 25 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Mocht je een liefhebber zijn van de populaire shooter, dan weet je waarschijnlijk wel dat gisteravond Destiny 2 The Witch Queen is onthuld. Het is de nieuwste en tevens grootste uitbreiding voor de game. En met die aankondiging is er veel informatie naar buiten gekomen. En die zetten we graag op een rij.

Destiny 2 The Witch Queen-feiten op een rij

1. Nog even wachten

En laten we daarbij maar gelijk beginnen met minder goed nieuws. Het duurt nog een tijdje voordat je los kunt gaan met Destiny 2 The Witch Queen. De game staat gepland voor 22 februari 2022. Tot die tijd komen er nog wel een paar updates voor het huidige avontuur, maar voor een grote update moet je dus even wachten. Bekijk hieronder alvast de trailer.

2. Strijden met de Witch Queen

En de makers hebben gelijk laten weten tegen wie je het opneemt in Destiny 2 The Witch Queen. Verrassing: het is de Witch Queen. Die zag je zeker niet aankomen. Mocht je de game al langer spelen, dan komt de naam Savathûn je wellicht bekend voor. Zij is de zus van Oryx, de grote vijand in de Taken King-uitbreiding. Savathûn is al jaren een naam die wordt genoemd in de game. En nu kun je het dus tegen haar gaan opnemen. En daarbij krijg je ook te maken met nieuwe Hive Guardians, die net als de speler beschikken over de kracht van de Light. Dat gaat dus een flinke kluif worden.

Tijd voor nieuwe strijd (Afbeelding: Bungie)

3. Nieuwe locatie voor Destiny 2 The Witch Queen

Zoals wel vaker bij een nieuwe uitbreiding, krijg je bij Destiny 2 The Witch Queen de mogelijkheid om af te reizen naar een nieuwe locatie. Het gaat om de Savathûn’s Throne World, een wereld die afgaande op de beelden veel groen te bieden heeft en een rijke jungle lijkt te kennen. Maar er is ook een grote stad om in los te gaan. Dat is weer iets anders dan de voorgaande locaties en is wat mij betreft dus welkom.

Groen (Afbeelding: Bungie)

4. Diverse ‘logische’ updates

Uiteraard is het logisch dat je bij een uitbreiding als Destiny 2 The Witch Queen diverse andere elementen kunt verwachten. Zo zijn er een hoop nieuwe missies om je tanden in te zetten, kun je aan de slag met nieuwe armor om beter voor de dag te komen en komt er in elk geval een nieuwe Raid om samen los te gaan. Ook zijn er nieuwe wapens, waarbij er ook een nieuw wapentype wordt geïntroduceerd. Het gaat om de Glaive. Dit is een first-person melee wapen die zowel op afstand als van dichtbij gebruikt kan worden. Tevens ga je de mogelijkheid krijgen om met customizable weapons aan de slag te gaan. Deze kun je aanpassen om ze zo te maken dat het je echt bevalt.

Genoeg updates (Afbeelding: Bungie)

5. Crossplay

Iets dat niet helemaal te koppelen is aan Destiny 2 The Witch Queen, maar wel goed is om te weten, is dat je vanaf vandaag gebruik kunt maken van crossplay. Dat betekent dus dat je de game vanaf je PlayStation 5 kunt spelen met iemand die op zijn Xbox One speelt. Ideaal dus om de game samen met vrienden te spelen.

Destiny 2 The Witch Queen
Samen met vrienden hier naar toe (Afbeelding: Bungie)

Na Destiny 2 The Witch Queen heeft de ontwikkelaar in elk geval nog plannen voor twee uitbreidingen. In 2023 verschijnt Lightfall en daarna komt er met de laatste uitbreiding The Final Shape een einde aan de avonturen in de game. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

[REVIEW] Destiny 2 Beyond Light: meer van hetzelfde

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen